Minik Kus kayboldu gitti diye mesaj gonderen arkadaslarim, iste geldim burdayim. Aslinda hep burdayim ama bu ara sinav aldigim icin ne kendi blogumla ilgilenebiliyorum ne de sizleri ziyaret edip neler yapmissiniz bakamiyorum. Bu Eylul sonuna kadar boyle surecek malesef :( Hem sizlere ben burdayim diyeyim hem de bir pasta macerasi anlatayim istedim, buyrun bakalim...
Simdi hep beraber hayal kuruyoruz. Dogum gunu pastasi icin oncelikle guzel bir pandispanya lazim. Daha onceden denedigimiz, tadindan ve seklinden emin oldugumuz tarifimizi kullanarak hazirliyoruz pandispanyamizi. Guzelce kabarmis, firindan cikinca azicik sonuyor ama olsun, yeterki cokmesin (!).
Bir yandan da guzelce kremamizi hazirliyoruz. Nasil olsun pastamiz? Dogum gunu cocugunun sectigi gibi seftalili :) O zaman daha onceki kremamizdan pisirip, icine bir guzel seftali parcaciklari koyabiliriz, ya da seftaliyi ezip icine karistirabiliriz. Bu defa bir farklilik olsun diyip, ara krema olarak krem santi kullanip ust krema olarak da hazirladigimiz kremayi kullanalim bakalim.
Pandispanyayi guzelce enine ikiye kesiyoruz. Pasta cokmedigi icin korkusuzca bolebilirsiniz, aman ortasi coktu bicakla delmeyeyim , aman kenari coktu dikkatli keseyim diye dusunmenize gerek yok. Daha sonra pandispanyamizi azicik sutle islatalim. Kremsantinin icine kucuk kucuk dogradigimiz seftali ve muzlari ekleyelim. Daha sonra meyveli kremsantiyi kekimizin uzerine kaplayacak kadar hatta biraz da fazlaca kekin uzerine dagitalim.
Ikinci kat keki koyup en uste de seftalili kremamizdan dokelim. Krema kendi akiskan hali ile kenarlardan hafifce aksin ve guzel sekilli bir pastamiz olsun :) Uzerini kremsanti ve marketten aldigimiz degisik sekilli sekerlerle susleyelim.
Nasil ama super degil mi? Peki bu super pastanin neden bir fotografi yok. Hemen cevap vereyim cunku yukarda anlattigim gibi kendi bildigim yontemle degil de blogcu arkadaslardan bazilarinin sayfalarinda dolanarak acaba daha farkli yapabilir miyim diye dusundugum, ve orda gordugum yontemleri kullandigim icin. Kimseyi suclamiyorum sadece kendimi sucluyorum, madem bildigin ve tutturabildigin bir tarifin var neden gider baska tarif denersin ki?
Kissadan hisse:
Eger tadini ve kivamini tutturabildiginiz pasta, kek, pandispanya, krema veya yemek varsa bu pastalari bildiginiz yontem ile yapin. Hele de bu bir dogum gunu pastasi ve o dogum gunu de sevdiginizin dogum gunu ise kesinlikle bildiginizden sasmayin.
Her blogda gordugunuze atlamayin. Bazen insanin elinin sicakligi bile farkli olunca hamur gibi seyleri tutturmak cok zor olur. O nedenle deneme yanilma ile kendi yonteminizi olusturun.
Eger pandispanyaniz coktuyse usenmeyin, sil bastan yeni bir pandispanya hazirlayin. Zira keserken ust katman kirilirsa ya da bir yerinden bicak darbesi alirsa, uzerine doktugunuz kremanin etkisi ile dagilma yasayabilir guzelim pasta haberiniz olsun.
Seker ile susleyecekseniz, kesinlikle ve kesinlikle son anda yapin bu susleme isini. Her ne kadar pastaniz soguk gelse de size, sekerler pek oyle dusunmeyebilir ve hatta kendilerini salip, pastanizin uzerinden akabilirler.
Suslemek icin illa ki krema torbasi alin ve kullanin. Tabi krema veya kremsanti ile suslemeyi dusunuyorsaniz.
Onemli olan tadi diyenlere aldiris etmeyin. Tadi guzel olan ama once gozume hitap etmeyen bir pasta ne kadar ugrasirsaniz ugrasin ne akilda kalir ne kalpte.
Pasta yapmayi kisa zamana sikistirmayin. Vaktiniz ne kadar bolsa o kadar rahat olursunuz ve ters giden seyleri duzeltmek icin vaktiniz olur.
Sinav arasi delikanlilik yapip illa ben pasta yapicam diye tutturmayin. Pasa pasa gidin hazir bir chesecake alin. Ohhh mis gibi :)
Benden bu kadar. Kulaginiza kupe olsun :)