Saturday, November 24, 2007

Gule Gule Esra :(

Sonunda vakit buldum, arkadaslarimin bloglarina bakayim diye girmistim. Nerden bilirdim boyle bir haber alacagimi. Ne diyebilirim ki. Innalillahi ve inna ileyhi raciun, O'ndan geldik yine O'na donecegiz. Allah rahmet eylesin, mekanin cennet olsun insallah Esra.

http://esranintaziyedefteri.blogspot.com/

Sunday, November 18, 2007

Dirty Cake - Kirli Kek (Gulenay'dan)


Bu kadar uzun ara verince, nasil yazsam nerden baslasam diye bir bocalama yasaniyormus, simdi anliyorum :( Malesef bu donem bitmek bilmeyen islerim yuzunden ne kendi blogumla ne de arkadaslarimin bloglari ile ilgilenebildim. Guzel yorumlari ile bana destek olan, nerelerdesin diye sorup merak eden arkadaslarima cok tesekkur ederim. Yorumlariniza tek tek cevap yazamadim kusuruma bakmayin, burdan hepinize tek tek tesekkur ediyorum. Insallah en kisa zamanda islerim biraz olsun hafifler de yeniden araniza donebilirim.

Arada neler yaptim? Ganne'm Turkiye'den bir konferans icin bizim kitaya geldi. Seattle'da bulustuk ve sonra Florida'ya geldik birlikte. Ganne'cim burdayken biraz olsun islerden uzaklastim, cok iyi geldi ama o gider gitmez yeniden islere daldim. Eminim Ganne'cim seyahatinden ve buralardan bahsedecektir. Benim ilk misafirimdi ve cok guzel 1 hafta gecirdik birlikte. Insallah bir daha gelir ve bu defa daha cok gezeriz :)

Bu tarifi dun gece misafirim olan arkadaslarimin istegi uzerine yayinliyorum. Zira bu pasta ve daha fazlasindan tadanlarin ilk sorusu, tarifleri ne zaman yayinlayacaksin oldu. Iste ilkini hemen yayinliyorum. Sevgili Ozcan Agabeycigim sana da soz verdigim gibi bu guzel pastadan bir dilim de senin icin. Afiyet olsun...

Oncelikle dirty cake tarifi bana ait degil. Sevgili Gulenay'in blogundan aldim. O da Texas'ta yasayan bir arkadasindan almis. Arkadasinin blogu da yiyelimguzelleselim. Cok guzel bir pasta. Eger sutlu tatlilari, kremali pastalari seviyorsaniz mutlaka deneyin derim. Ben cok begendim. Gulenay cok tesekkur ederim. Her zamanki gibi tarifin beni yari yolda birakmadi.

Cumartesi gunu arkadaslarim gelecegi icin onlara ikram etmek icin ne hazirlasam diye dusunup dururken, dedim Gulenay'in sayfasina bir gireyim kesin guzel bir seyler bulurum. Netekim de oyle oldu. Once dirty cake tarifini gordum ve vuruldum. Daha sonra baska bloglarda da gordugum kumpir tarifini gorunce, dedim tamam iki ayri tarif buldum super. Yanina kuru patlican ve biber dolmasi, ve tarcinli, nisastali kurabiye yaparim super olur. Tam bunu dedigim sirada bir baktim Gulenay'in blogda da tarcinli kurabiye tarifi var. Ve benim yaptigimin tersine tarcini icine degil ustune koymus. Tamam dedim bu defa bir degisiklik yapip ben de aynen oyle yapayim. Iyiki de yapmisim. Hem goruntusu cok guzel oldu hem de tadi. Kurabiye tarifini de bir sonraki yazimda yayinlayacagim insallah. Dirty cake'de bir iki ufak degisiklik yaptim. Mesela tereyagi eklemedim ve yagsiz krem santi kullandim. Seker miktarini yariya dusurdum. Bir de muhallebiyi pisirirken sekerini de ekledim. Tarifin orjinaline buradan ulasabilirsiniz.

Malzemeler:

1 paket oreo (ya da 3 paket negro)
3 bardak sut
5 dolu yemek kasigi un (Turkiye'dekiler daha az kullanabilirler, burdaki unlarla bu kadari ancak iyi geliyor)
1/2 bardak seker
Vanilya
1 paket krem peynir
1/2 bardak pudra sekeri
1 paket cool whip (ya da 2 paket krem santi, 1 bardak sutle hazirlanmis olmali)

Oncelikle sut, un ve sekeri karistirip muhallebi pisiriyoruz. Daha sonra icine vanilya ekleyip cirpiyoruz. Bu arada biskuvileri robottan gecirip un haline getiriyoruz. Oreolarin arasindaki kremalari ne yapacagiz diye dusunmeyin, biskuvileri kremali kisimlari ile birlikte yani butun halinde robotta cekiyoruz. Merak etmeyin beyaz parcaciklar kalmiyor. Kucuk bir kapta krem peynir ile pudra sekerini karistiriyoruz ve iliklasmis olan muhallebinin icine ekliyoruz. Mikser ile iyice cirpiyoruz. Daha sonra krem santiyi ekleyip cirpmaya devam ediyoruz. Puruzsuz bir muhallebi olmasi lazim. Un haline getirdigimiz biskuvilerin 1/3'unu dikdortgen borcamin en altina seriyoruz. Elimizle bastirip iyice yerlestiriyoruz. Uzerine muhallebinin yarisini dokup biskuvilerin tamamini ortecek sekilde kapliyoruz. Daha sonra yine bir kat biskuvi bir kat muhallebi doktukten sonra, en ustu biskuvi ile kapliyoruz. Hepsi bu, afiyet olsun...