Monday, June 25, 2007

Çin Pilavi


Stajdayim ama yine sizleri dusunup yaptigim pratik yemeklerin fotografini cekmeyi unutmuyorum. Tarife ve pilavin hikayesine gecmeden once Ayse'nin kendi sayfasindan duyurdugu haberi, bir de ben burdan duyurayim istedim. Artik Ingilizce yemek blogumuz var :) Yorumlardaki espriden gercege donusen bir hikaye ile "I Love Turkish Food" bendeniz ve Ayse'nin katkilari ile kendine blogspot'ta bir yer buluverdi :) Simdilik cok yeniyiz sadece bir tarifimiz var ama Ayse guzel tarifler hazirliyor, simdiden haberini vereyim. Birbirimize destek olarak bakalim elimizden geleni yapmaya calisacagiz. Ayse caliskan kiz, bu konuda ona guveniyorum :))) Bir de tabi ki sevgili blogcu arkadaslarimizdan da eger isterlerse yardim bekliyoruz. Elinizde cok guzel bir tarifiniz mi var, bunu yabanci arkadaslarla da paylasmak mi istiyorsunuz? Hic vakit kaybetmeden bize gonderin yayinlayalim. Lamam Hocam Florida yardimlasmasi olur mu hic, biz Ohio'lulari da severiz :) Gerci futbol ve basketbol takimlari bir ise yaramaz ama :P senin yerin basimizin uzerinde :) Ganne'm senden de destek olacaginla ilgili haberleri aldik, cok sevindik. Bizim gibi bu konuya heyecanli yaklasmaniz bizi cok mutlu ediyor. Neyse bu kadar reklam yeter. Gelelim tarifimize :)

Bu pilavi sevgili arkadasim Gonca'dan ogrendim. Staja gelmeden onceki ay, haftada en az 4 gun Gonca'ya gidip pilav yiyordum nasil mi? Okuldan geliyorsun eve. Evde hic bir sey yok yiyecek. Zaten ogle yemegi yememissin dogru durust. Hemen Gonca'yi ariyorsun ya da msn'den bir mesaj atip "naber?" diyosun. Gonca'dan ilk tepki "Cin pilavi var gel yiyelim". Tabi hemen atlayip "tamam 2 dakika sonra ordayim" diyorsun. Bir guzel Cin pilavini yiyip yaninda da portakal suyunu iciyorsun. Eh midem alisti bir kere. Staj icin Philly'e geldigim ilk gunler canim nasil istiyor bu pilavdan. Hemen market arastirmasi ile taze sebze nerden alinir buldum :) Gerci dere otunun tazeligi mechul ama olsun :) O gunden beri de sizlere yazmak icin firsatini bekliyorum. Buyrun bakalim Gonca'nin Cin pilavi :)

Malzemeler:

Pirinc
Zeytin yagi
Tuz
Pirincin yaklasik iki kati kadar sicak su
Dereotu
Havuc
Taze sogan
Limon

Gordugunuz gibi malzeme listesinde olcu vermedim, neden? Cunku her seyi damak tadiniza gore ayarlayabilirsiniz :) Yine de kendi olculerimle anlatmaya calisayim. Oncelikle 2 yemek kasigi zeytinyaginda 1 buyuk bardak pirinci kavurup, azicik tuz ve sicak suyu ekleyip pilavi pisiriyoruz. Bu arada yarim demet dereotunu ve 2 tane taze sogani ince ince dogruyoruz. Aslinda cok da ince olmasin, fotograftaki gibi bir boyut ideal bence :) 2 kucuk havucu rendeliyoruz. Burda kullandigim rende cok minik oldugu icin havuclar minik minik oldu, siz daha buyuk rendeleyebilirsiniz. Pisen pilavi cam bir kaseye alip sogutuyoruz. Uzerine dogradigimiz malzemeleri ekleyip bol limon sikiyoruz :) Hepsi bu kadar. Olculeri istediginiz gibi ayarlayabilirsiniz. Hem cok pratik hem de zeytinyagli oldugu icin daha saglikli bir yemek :) Bu arada adi neden Cin pilavi bilmiyorum. Gittigim hic bir Cin restaurant'inda gormedim ama vardir bir hikmeti diyip fazla kurcalamiyorum. Afiyet olsun :)

NOT: Sonradan gelen duzeltme :) Gonca tarifin eksik oldugunu hatirlatti sagolsun :) Bir de kornison tursusunu kucuk kucuk dograyip katmak gerekiyormus. Tesekkur ederim canim :)

28 comments:

Anonymous said...

canım merhaba,
nefis görunuyor ellerıne saglık..

Anonymous said...

Minik kuş, ellerine sağlık, pilavı bir de böyle denemek gerek. Yeni blogunuzda hayırlı olsun bu arada, sizi tebrik ediyorum. Blogcular arasında dayanışmaları gördükçe hoşuma gidiyor.

Sevgiler..

Anonymous said...

merhaba canım renkli renkli ne güzel olmuş pilavı ellerine sağlık...
www.denizesintisi.com

desculpeqqc said...

BİR SEVİLEN BİLMEK TÜRK

GANNE said...

Minik Kuşum, öncelikle yeni blogunuz hayırlı olsun. Öok güzel bir fikir. İsmine de bayıldım. Elimden geldigince destek vermeye çalışırım. Siz benim beğendiğiniz tariflerim olursa söyleyin, ben hazırlarım ingilizcesini. :) Heyecanınıza ortak olmak cok guzel. :)
Pilav d açok renkli ve hafif olmuş. Çok tuttum. Ben de deneyeceğim bir ara. Gonca'ya teşekkür ederiz. :)
Operim kuşum.

ayseyaman said...

Ortak ellerine sağlık :) Yine kondurmuşsun, Kuş'un Mutfağını:) Saka saka iyi yapiyorsun, bende üşenmesem her resmime adımı yazacağım.:)
Ortak dediğin gibi herkesten destek bekliyoruz.:)
Ben yavaştan başladım turistleri gezmeye, ne diyeceğimi de bilmiyorum ki, geçende yanlış bir ifade kullanmışım. "Çok sekerli" diyeceğime "şeker kıvamı güzel" demişim falan. Benim yanlış yunlun ingilizcemi okuyan kaçıyor mu ne? Site turist sinek avliyor. :))
He he he! Olsun varsın...önemli olan gönüller bir olsun..
tekrar ellerıne sağlık
sevgiler

Selen said...

Minik kuşum hayırlı olsun. Süpriz oldu bana bu ingilizce blogunuz. Yorumlardan farketmemişim sizin Ayşe ile ortaklaşa sevdanızı... Cümle alem öğrensin güzel lezzetlerimizi. Hem sizin oralardaki arkadaşlarınız da diyordur ingilizce tarif olsa da biz de anlasak okurken diye, değil mi?
Çok öpüyorum canım

Anonymous said...

Minik kuş'cum bende çok severim çokda güzel olur, ellerine sağlık nefis görünüyor, yeni bloğunuzda hayırlı olsun, sevgiler..

ebruakin said...

Selam canım.
Hoşgeldin. :)
Tiramisu da nefis görünüyor, pilav da. Ellerine sağlık.
Buradaki çin lokantalarında az pişmiş pirinçle yapılmış sebzeli pilavlar var, ama onlar sıcak servis ediliyor. Seninki soğuk olduğuna göre, bu bizim bildiğimiz pirinç salatası olmalı. :)))
Öpüyorum. Sevgiler...

LaMa said...

Basketbol takmi neyse ama futbol takimimiza laf soyletmem! Bu sefer cidden cekerim bak kulaginiz :)
Lama'da English etiketli tarifleri -pek yok ama :)- tabi ki sitenizde kullanabilirsiniz.Kolay gelsin, kim tutar sizi!

serapin mutfaginda pisenler said...

Miniku oncelikle yeni sayfaniz hayirli olsun.Pilav cok nefis gorunuyo canli,canli renkler ellerine saglik.

Selamlarimla.

Minik Kus said...

Banu, tesekkurler...

Naile, tesekkur ederiz. Insallah hayirli olur :)

Ebru, tesekkurler. Yaz icin ideal :)

lfm, tesekkurler (thank you)

Gannem, sagolasin. Sen istedigin tarifleri de gonderebilirsin ama patlicanli tarifler super olur derim. Hele de karniyarik :) Yabancilar bayiliyor karni yariga :) Cok sagol destegin icin :)

Minik Kus said...

Aysem, ya bu fotograf da onceden hazirladiklarimdan. Bundan sonra dikkat edicem ama :) Hele de tatildeyken pisen yemeklere hic koymiycam :) Sen iyi gez gez, olsun yanlis yaparak ogrenicen iste. Sen cesur ol yeter :)

Selen, blogumun Ingilizcesini bekleyen bir suru arkadasim vardi. Ozellikle Turk yemekleri ogrettigimiz sinifimizdaki arkadaslar heyecanla bekliyordu. Ben erteleye erteleye ancak simdiye kismetmis ve Ayse'yl kismetmis. Bizim icin de ani oldu, yoksa hazirlanilmis bir sey degil. Cuma gunu her sey kendiliginden oluverdi. Tez canlilikla ortaya cikardik. Allah ayrdimicimiz olsun, tabi sizler de :)))

Ebru, tesekkurler :)

Ebru (akin), hic rastlamadim ama bir daha ki sefer bir deneyeyim bakalim Cinliler nasil yapiyormus :)) Tesekkurler...

Serap, tesekkurler...

Minik Kus said...

Lamam Hocam, haticeye degil neticeye bakmak lazim demisler he he :) English etiketli tarifim yok demissin ama misafir olarak hazirlarsin senin adina yayinlariz biz de :) Markasi Lama diye de soyleriz :)

Leziz Sofralar said...

Merhabalar Minikkus,yenisiteniz hayirli ugurlu olsun ingilizce blogunuzdada harika yemekler paylasacaginiza eminim hepinize basarilar,arkadasinin ellerine saglik pilav nefis görünüyor gercektende hergün yenilir canim sanada afiyet olsun sevgiler...

Anonymous said...

sevgili minik kuş ben severim bu pilavı gerçi senin gibi her gün yeme girişimlerim olmadı ama..güzeldir tadı hoşuma gider,ben farklı şeyler ekliyorum ama,böyle sade de güzel olmuş.selamlar.oraya yazmıştım buradan da tebrik edeyim yeni blogunuzu..

serinmavi said...

Pilav çok güzel ve sağlıklı görünüyor eline sağlık canım....Yeni blog hayırlı olsun :) kolaylıklar diliyorum.....Selamlar..........

Anonymous said...

Kuşummm dereotu koymazsak lulu pilavımı olur mu bu :)
Ellerine sağlık,yiycek bişi olmadığı zamanlarda beklerim:)))
Hadi kolay gelsin işlerinn

www.bayanlulu.blogcu.com

Unknown said...

merhaba sevgili kuşum, yaw o ne güzel bir pilav öyle. şahane olmuş. tiramisuda gözümden kaçmadı hani...yeni blog hayırlı uğurlu olsun. sevgiler...

sevdamavisi said...

Canım,
hayırlı olsun yeni siteniz. Ayşe ile harikalar yaratacağınıza iüananıyorum. başarılar diliyorum. sevgiler

Minik Kus said...

Seval, tesekkurler guzel sozlerin icin. Amin, insallah diyorum.

Suheyla, tesekurler. Bir gun de senden aliriz tarifi, bir de oyle denerim :) Destegin icin tesekkur ederiz...

Serinmavi cok tesekkur ederim :)

Luluuuu, dereotsuz Cin pilavi olur, neden olmasin ama sanki ona tadini veren de dereotu gibi geliyor bana. Yine de sen sevdigin sekilde dene bakalim :)

Yesil kivi, tesekkurler. Dene derim tadi da cok guzel oluyor :)

Sevdamavisi, cok tesekkur ederiz...

esra(büyüleyenmutfak) said...

sevgili ve tatlı kuş
pilavın harika ellerine sağlık
ve
yeni sayfanız hayırlı olsun
başarılar diliyorum
sevgiler

Anonymous said...

kuşummmmmm
sen bu youtoubeden yüklediğin videoları nasıl küçük bir şekilde koyuyorsun bloğuna?? ben bi video koydum kocaman oldu:)
acil cevap:)

www.bayanlulu.blogcu.com

Anonymous said...

kuuşşşş yardımın için çok sağol.
ama şimdi bir soru daha sorcam :)))
ben blog.spotdan da adres aldım ama alışmışım blogcuya,bir türlü resim ekleyemedim:)) yardım et kuşummmmmmmmmm imdattttttttt

Minik Kus said...

Esra, cok tesekkur ederim hatta tesekkur ederiz. Cok naziksin :)

Lulu kusu, cevaplarim senin blogda :)))

Anonymous said...

Galiba ben senin başını daha çok ağrıtcam:)) ağrıtabilir miyim??
ber türkçe kullanıyorum,anlamam ingilizceden :))
peki nasıl arkadaşlarımı ekliycem.arıyorum tarıyorum bulamıyorum:(
http://papatyaprenses.blogspot.com/

PAPATYA PRENSES said...

kuşşşşşşş tamam bu gece daha ciyaklamıycam:)
bir bakar mısın şu blogspota :)

Hatice said...

merhaba,

harika gorunuyor. eline saglik.
ben bu malzemelerle beraber haslanmis misir taneleri de ilave ediyorum.

yeni sayfaniz hayirli olsun.

sevgiler,