Monday, April 14, 2008

Seker Hamurlu Pasta 1

Eveeet nihayet ben de seker hamuruna dokundum. Dokunmakla kalmayip bir de yukarida gordugunuz pastayi yaptim :) Ben de kendime hayret ediyorum, ilk deneme gayet basarili oldu. Acemi sansi dedikleri sey bu olsa gerek. Hem tahmin ettigimde daha kolay oldu hem de daha guzel. Ya bu hamur ile ugrasmasi, sekiller yapmasi, pastayi suslemesi ne kadar zevkli bir seymis. Merak edenlere soyleyeyim, evet cidden seker hamuruna sekil vermesi cok kolay. Biraz sert bir hamur aslinda ama eger baklava denemeniz varsa seker hamurunu acmasi cocuk oyuncagi gibi gelecektir size :) Eger deneyiminiz yoksa da azicik guc kullanarak kolayca acabilir, pastanizi kaplayabilir ve guzel sekiller yaparak pastanizi susleyebilirsiniz.
Ben guzel ortagim Ayse'nin tarifini bire bir uyguladim. Pandispanyasindan tutun da kremasina, ganajina kadar her seyi birebir (neredeyse birebir diyeyim zira bilerek ve de bilmeyerek yani yanlislikla bazi degisikler yapmisim) uyguladim diyebilirim. Simdilik sadece fotograflari ekliyor ve sizi Ayse'nin guzel anlatimi icin buraya yonlendiriyorum. Daha sonra ayni tarifi kendi blogumda da Ayse'nin adi ile yayinlamayi planliyorum. Zira Allah korusun ama bloglardan birinin basina bi sey gelirse digerinde de bulunmus olur. Simdilik herkesin Ayse'nin bloguna yonlenip ordan tarife bakmasini istiyorum. Cunku tarifler ona ait. Cok cok tesekkur ederim ortakcim. Ozellikle pandispanya tarifi icin. Evet evet sen bu iste ustasin :)
Canimin sikintisini pandispanya yaparak attim resmen. Zira yumurta beyazlarini ve unu 3+3 adimda eklerken delikli kasik ile keki hazirlamak, kasigi her ceviriste insana bir rahatlik veriyor. Valla sebebini bilmiyorum ama ben bu pandispanyanin adini "terapi pandispanyasi" olarak degistirmek istiyorum musadenle Aysecim.

Bayagi gevezelik ettim. Insallah ilk firsatta Ayse'nin tarifini de buraya kopyaliycam. Adim adim kendi deneyimlerimi anlaticam ama once herkes Ayse'nin tarifine :) Bu arada Gannem beni oyuna davet etmis. Insallah bir sonraki yazimda davetine icabet edicem. Cok tesekkur ederim Gannem. Kimseler beni hatirlamaz olmustu :)

Gorusmek uzere...

ONEMLI HATIRLATMA: Arkadaslar bu aralar cok fazla spam yorum yapiliyor. O yuzden ben de "word verification" yani "kelime dogrulatma" olayini actim yorumlar icin. Eger siz de bu tur spam yorumlardan kurtulmak istiyorsaniz, siz de bu olayi "evet"e cevirebilirsiniz. Zira tarifi yayinlar yayinlamaz aninda 3 tane spam yorum geldi. Aman dikkat edin, bu aralar herkesin blogu hack'leniyor :(

16 comments:

ayseyaman said...

Ortakcım, acemi şansını seveyim ne güzel yapmışsın pastanı, süppersin ya...eh benim öğrencim nede olsa, söyle bir gerine gerine yazayım..:P
Amanın kız o saçlar ne? ben sana söylemedim galiba..Saçlar sele serpe pasta yapılırmı hiç? Gelecek sefer toplayıver saclarını, tak kafana bir bandana iyice havaya girersin..Valla ben Rombo gibi dalıyorum mutfaga..:))
Sekercım sen tariflerimi al, hem neme lazım bugün varım yarın yokum, nasıl yazmıssın sende öyle korkuttun beni, blogumun başına bir iş açılacak gibi geliyor zaten, sanki seninde içine doğdu. ;) Neyse her işte vardır bir hayır. canım tariflerimi deneyip beğendiğin için öncelikle ben teşekkür ederim..Tekrar ellerine emeklerine sağlık..:))

Calimero Mutfakta said...

minikkusum ellerine saglik.. kapmissin sen bu isi de masallah

LaMa said...

oy oy!eker hamurlu pasta 1 yazmissin ya dedim devami var, daha ne pastalar goriciz sende :)
cidden harika gorunuyor senden kacmaz zaten hicam, istedin mi yaparsin Allaj;in izniyle...
e bu koca pasta kimlere kismet olu bakalim? bi dilim kaldi mi bize?

Eya said...

Sevgili Minik Kuş...pek acemi şansı değil bu pasta basbayağı marifet.Harikasın,bunun arkasından neler gelir bilmem artık,tebrikler

Zehra

rümeysaninrüyasi said...

merhaba ellerinize sağlık süperr olmuş valla bayıldımm segilerle kalın

GANNE said...

Kuşum ya maaşallah. Super olmuş bu pasta. :) Devamını ve daha guzellerini bekliyoruz. Pastayla beraber bahar gelmiş bloguna. Çiçekler açmış. Mimi de musait olunca cevaplarsın. Operim canım.

Bak ben said...

İlk deneme haa, pasta çok güzel görünüyor, ben buna hiç cesaret edemedim şimdiye kadar, ama madem oluyor, madem kolay diyorsun, tamam yahu... deneyeceğim, sonuç kötü olursa da sağlık olsun değil mi:)

Unknown said...

Minik kuşcum bencede ilk deneme için gayet başarılı bir çalışma olmuş...
Eeee yamam Ayşeninde katkısını unutmamak gerek..Ellerine sağlkık sevgiler....

Burcuk said...

aaaa muhtesem gozukuyor :) ben de istiyorum denemek ama bilmiyorum ki ne zamana :)

1 dedigine gore bunlar seri halinde gelecek demektir, sahane :)

PAPATYA PRENSES said...

Kuşum demek sen de şeker kervanına katıldın:)
Ellerine sağlık pek bi çıtıpıtı ve güzel olmuş.:)

Yemekbahane said...

İlk deneme için mütkiş bir sonuç tebrik ediyorum.Bu arada geçmiş doğumgünün de kutlu olsun.


Sevgiler
Müge

Aybike Ceylan said...

Ellerine saglik Minik kusum,
Harika gorunuyor pastan, Hic de acemice degil, harika.

Sevgiler.

Anonymous said...

ya yedigim en guzel pastaydi :) ellerine saglik

g.

Bir Dilim Düş said...

Merhabalar,

Biz, yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerin gelmesini istedikleri adresin yazılı olduğu bir mail atacaksınız ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelere, anne adaylarına ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs…


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

İlker Ergin said...

canım çok güzel bir pasta olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal said...

Sevgili minik kuş, bloğuna ayseyaman bloğundan atlayıverdim. Ne kadar yararlı olacaksınız bu hevesli kardeşinize şimdiden teşekkür ederim. Bir süredir şeker hamura merak sardım, ilk denememi yapmak üzere hazırlanıyorum. Bazı eksik malzemelerim var onları tamamlamaya çalışıyorum. Sırf bu merakımdan alışveriş için istanbul'a gitmeye hazırlanıyorum. dönüp yapımına başladığımda eyvah dememek için bir ön bilgi rica edeceğim. pastanda gördüğüm çiçekler yada daha farklı çalışmalarda kullanmak üzere şeker hamuru çiçek yapımı için kalıplar gerekiyor mu yoksa bıçak yardımı ile mi kesiyorsun yaprakları. Eminim ki yapıma başlayınca malzeme olarak çok eksiğim olacaktır fakat aklıma şu an çiçek yapımı geldi. Yapımda kullanacağım olmazsa olmaz başka gereçler nedir. Kısa bir bilgi verirsen çok sevinirim. Teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum canım.
Sevgilerimle..