Monday, September 1, 2008

Tavuk Sote, SOS Etkinligi ve Hayirli Ramazanlar

Aylardan sonra bir tarif yazmaya karar verdim. Karar vermek mi o ne kelime. Bana kalsa ben hala bekliycem oyle ama benim bu tembelligime Gannem'in SOS etkinligi bir son verdi. Tavuk soteden sos etkinligine tarif olur mu demeyin lutfen. Sonucta once sosunu hazirladim sonra tavuklar ile karistirdim. O yuzden bal gibi de etkinlik tarifi olur. Hem Gannem de bana olur neden olmasin dedi. Eee kim tutar beni :)

Bu yemegi gecen sene Ramazan'da iftara deavet ettigim Iranli bir cift icin hazirlamistim. O gun bugundur yayinlanmayi bekliyor. Demek ki neymis, kismet Gannem'in SOS etkinligineymis. Ganneme burdan kolayliklar diliyorum. Eminim cok guzel bir etkinlik olacak. Heyecanla bekliyorum.

Bir de bugun Ramazan'in ilk gunu. Ben de bu kafayla basladim yazmaya. Eger bir hatam olursa affola ve ilk gunun leylagina verile. Herkese bereketli ve hayirli Ramazanlar diliyorum.

Malzemeler:

3 adet biber (ben kirmizi, yesil ve sari renkli top biberlerden kullandim, burdakilerin boyutlari bayagi buyuk oldugu icin yarim olarak kullandim biberleri)
1 adet kuru sogan
1 adet buyuk domates
1 yemek kasigi domates salcasi
Tavuk gogsu (miktarini cok iyi hatirlamiyorum ama kup kup dograyinca corba tabaginin tamamini doldurmustu)
Zeytin yagi
Tuz, karabiber, kirmizi biber ve kimyon
Azicik su

Oncelikle tavuklari cok kucuk degil ama cok da buyuk olmayacak sekilde kup kup dogruyoruz. Tavaya biraz zeytinyagi koyup isittiktan sonra tavuklari ekliyoruz. Kapagi kapali sekilde tavuklari pisiriyoruz. Tavuklar once sularini salacaklar sonra da geri cekecekler. Sulari bitince tavuklar pismis demektir. Eger pismedigini dusunuyorsaniz azicik su ekleyip biraz daha pisirebilirsiniz. Ayni zamanda baska bir tavaya zeytinyagi koyup fotografta goruldugu gibi dogranmis sogan ve biberlerimizi soteliyoruz.
Fotograftaki renkler cok cekici degil mi? Hele bi de oruc oruc nasil guzel gorunuyor. Neyse konuyu dagitmayalim. Biberler kendilerini birakip tabir-i caizse olduktan sonra salcamizi ve kup dogranmis domatesimizi ekliyoruz. Yaklasik 5 dakika sonra domateslerimiz de oluyor. Azicik su ve pisirmis oldugumuz tavuklari ekliyoruz. Ayni zamanda tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip bir sure (ki yaklasik 5-10 dakika oluyor kendileri) daha pisirip ocagin altini kapatiyoruz. Nefis soslu tavuk sotelerimiz afiyetle yenmeye hazir. Yanina da pirinc pilavi ve salata. Onden bir guzel tarhana corbasi. Mmmm nefis bir iftar sofrasi. Afiyet olsun ve oruclarimizi Allah kabul etsin. Buyrun iftar menusunu bir de soyle yazayim:

Iftar menusu:

Tarhana Corbasi
Tavuk sote
Pirinc pilavi
Mevsim salatasi
Cikolatali puding

8 comments:

neslihan erzincan özgür said...

eline sağlık şeker,bence pek güzel olmuş,sevgiler...

Aybike Ceylan said...

Ellerine saglik Minik Kusum,
Simdi guzel guzel yaparsin:)
sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU said...

gerçekten enfess renklerr...
hayrlı ramazanlar
çk svglrrrrr

GANNE said...

Minik Kuşum, beni kırmayıp etkinliğe katıldığın için çok teşekkür ederim. :) Ellerine sağlık. Bu Ramazan'da da kimbilir ne güzel yemekler yaparsın oralarda. Tekrar beraber iftar yapacağımız günler gelir inşallah. :) Özledim çok. Opuyorum.

elma şekeri said...

Ellerinize saglik.
Hayirli Ramazanlar..
Sevgilerimle...

Unknown said...

Gulenay Minik Kus'a hayirli ramazanlar diler:)

Cnm nbr.sesin cikmaz oldu.Ben Turkiye'deyken cok seymi kacirmisim..Sos hayatimin anlami kesin takib etmeliyim ne tarifler cikms...

ellerin dert gormesin.

İlker Ergin said...

Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...

Sinem said...

Minik Kuş, hayırlı bir yuva kurma yolunda attığın bu adım seni uzun ama güzel bir yola sokmuştur inşallah...