Tuesday, March 20, 2007

Tatilden dondum

Herkese merhaba,

Cumartesi gunu tatilden dondum ama bugune kadar yazamadim. Malum isler beni bekliyordu. Pazartesi toplantisini atlattiktan ve Carsamba gunku toplantiyi da Sali gunu yaptiktan sonra biraz nefes alip bloguma ayiracak vaktim oldu. Nereleri mi gezdim? Oncelikle Tallahassee, Florida'nin baskenti olur. Sonra Pensacola, Florida'da guzel plajlara sahip ve en onemli ozelligi "home of Blue Angels" olmasi. "Blue Angels", Amerikan gosteri ucaklari yani Turk Yildizlari'nin Amerika versiyonu oluyor. Tallahasse ve Pensacola'yi da gorunce artik Florida'da gormedigimiz sehir kalmamis oldu. Ucuncu durak New Orleans, Louisiana. New Orleans, malum Katrina'da cok buyuk zarar gormustu. Uzerinden 1,5 yildan fazla bir zaman gecmesine ragmen Katrina'nin izlerini gormek mumkun. Sehrin buyuk bolumu insaat alani gibi. Otoyollar, yeni evler, yeni binalar hep yapim asamasinda hala. Sehrin turistik mekani "French Quarter"in buyuk bolumu yeniden yapilmis oldugu icin turistler acisindan pek bi kayip yok. Ama gidip gorunce ve ozellikle Katrina belgeselini izleyince felaketin boyutunu daha bir iyi anliyor insan. Neyse donelim tatile. New Orleans'ta "French Quarter", "French Market" (bol bol aci soslarin ve hediyelik esyalarin satildigi bir yer), "Jackson Square" (sokak ressamlarinin ve sokak Jazz'cilarinin mekani olur), "Lois Armstrong Park", "Aquarium of Americas" (cok buyuk ve guzel bir akvaryum, beyaz bir timsah bile gorduk. Ilginc olan tabiki timsah degil cunku Florida timsah cenneti oldugu icin burda cokca gormustuk ama beyazini ilk defa gorduk) gordugumuz ve en cok begendigimiz yerler arasinda. Donus yolunda Pensacola'ya yeniden ugramak farz olmustu, zira "National Museum of Naval Aviation"i tam olarak gezememistik. Pare'm ucak ve uzay konusunda sinir tanimaz bir merakli. O yuzden donuste yaklasik 5 saatimizi bu muzede harcadik. Bol bol ucak gorduk, simulasyon ile ucak ucurduk, IMAX'de "Hurricane on Bayou"u izledik. "Scenic Drive in Florida" gezi kitabimizdaki 2 guzel "scenic drive"i yaptik. Siyah renkte akan nehrin kenarinda pizza yedik. Sonra guzel evimize donduk.

Tabi onemli kismi neler yedik. Ilk gun aksam guzel bir Yunan restaurant'inda ben cocuk menusunden peynirli pizza+patates kizartmasi, Pare'm de "crab moussakka" yedi. Moussakka bildigimiz musakka aslinda ama kremali yaptiklari icin fotograftan pek anlasilmiyor. Her ikimiz de gayet memnun kaldik.
Crab Moussakka
Cheese Pizza

New Orleans'ta sabah kahvaltisi icin oranin unlu mekani "Cafe du Monde"ye gittik. Internetten gordugumuz bir cok sitede "Cafe au Lait" icmeden donmeyin diyordu. Biz de birer "cafe au lait" icip, yaninda "Beignen" (yani French doughnut, Fransiz donut'i) yedik.

Cafe au Lait & Beignen

Aksam yemegini de yerel bir mekanda yemek isterdik ama malum et ve deniz urunleri yiyemeyen bir insan olarak, deniz kenarindaki sehirlerde pek yiyecek bir sey bulamiyorum. Daha once Washington, DC'de gittigimiz ve veggie burger'ini cok begendigim Hard Rock Cafe'ye gittik. Ben tabi ki vegie burger yedim, Parem de French Dip. Ama en onemli yemegimiz aperatif olarak istedigimiz Potato Skins (without bacon tabi ki). Daha once de severek yemistik, bu defa da cok sevdik.
Potato Skins

Veggie Burger'im

French Dip

Donus yollarinda Dominos Pizza imdadimiza yetisti. Dominos'tan Veggie Pizza'mizi kapip Blackwater River State Park'ta piknik yaptik :)

Domino's Pizza



8 comments:

Anonymous said...

merhabalar ,ne güzel yemekler tadmışsınız öyle tam benlikler...
selamlar..
www.denizesintisi.com

Minik Kus said...

Ebru, Florida taraflarina yolun duserse beklerim. Birlikte yeriz :)

GANNE said...

Minik Kuşum hoşgelmiş. Ne güzel yemekler yemişsiniz, yerler görmüşsünüz. İyi gelmiştir bu tatil.
Uzun uzun da anlatmışsın, biz de gezmiş görmüş kadar olduk. İnşallah birgün oraları hep beraber gezmek nasip olur.
Öpüyorum.

Minik Kus said...

Hosbulduk canim, insallah bekliyorum bu taraflara. Boyle anlatayim ki siz de gelmek isteyin :) Operim Ganne'm.

Anonymous said...

French dip, crab mousakka falan güzel hoş da, Minik Kuşumun peynirli brokolili spagettisinin yerini başka şey tutmuyor ;)

Minik Kus said...

Canpare'm mesaj alindi, en yakin zamanda brokolili spagetti de yapilacak :)

Anonymous said...

merhaba,
1 ay sonra kongre için 1 hafta kalmak üzere new orleansta gideceğim.
Surf yaparken rastladım sitenize.
Eğer gittiyseniz en iyi jazz club hangisi, missipi turlarına katıldınızmı ve new orleansta güvenlik nasıl?

Minik Kus said...

Sevgili DR, profile'ina ulasamadigim icin cevabi buraya yaziyorum. Biz malesef jazz klubune gitmedik. Sokakta kendi caplarinda muzik yapan insanlar goreceksiniz. Onlar bile gayet eglenecli ama madem 1 hafta kalacaksiniz kesinlikle guzel bir yerde muzik donlemeden donmeyin. Genellikle otelelrin resepsiyonunda o sehirde gidielecek guzel yerlerin oldugu brosurler olur ama benim tavsiyem gittiginiz bir restaurantta garsona sormaniz. Mesela Hard Rock Cafe'de bi garsona sorabilirsiniz, genelde iyi yerleri bilirler. Philadelphia'da oyle yapmistik ve cok memnun kaldik. Missisipi uzerinde tur yapmadik cunku zamanimiz kisitliydi. O yuzden fazla bir bilgim yok acikcasi. Biz missisipi kenarinda biraz yurumustuk ama cok tenha gelmisti. Guvenlige gelince, Istanbul ya da Ankara'dan daha guvenli oldugu kesin. Ama standart bir Amerika sehrinden daha az guvenli diye biliyorum. Biz hic kotu bir olay ile karsilasmadik. Size tavsiye edecegim yerler:

French Quarter: Zaten turistik seylerin hepsi burda. French market denen yerde degisik esyalar satan magazalar gorebilirsiniz. Oralari gezmek eglenceli. Ozellikle tabasco denen aci sosun mekani oldugu icin her yerde tabasco veya aci sos saten yerler goreceksiniz. Aci seviyorsaniz alip eve goturun derim. Hemen yakininda Cafe du Monde'ye ugrayip, Cafe au Lait icmeden ve Beignen (sanirim binyen diye okunuyordu) yemeden donmeyin derim.

Aquarium of Americas: Deniz canlilari ile azicik ilgileniyorsaniz mutlaka gidin derim. Ayni yerde Imax gosterisi oluyor. Genellikle 2 farkli gosteri secenegi sunuyorlar. Ilginizi ceken birine girin derim.

Jackson Square'e de ugrayip sokak ressamlari gorun mutlaka ve hatta imkaniniz varsa portrenizi yaptirmanizi tavsiye edebilirim.

Umarim cok guzel bir gezi ve kongre olur. Simiden iyi yolculuklar...