Wednesday, June 6, 2007

Gecikmis Hafta Sonu Anilari


Gecikmis de olsa herkese iyi haftalar. Haftasonlariniz nasil gecti bilmiyorum ama benim ki cok guzeldi. Sizlerle de paylasmak istedim. New Jersey’de calisan bir arkadasim var, ismi Nadire. Gecen sene, Nadire is bulup da Gainesville’den ayrildiktan sonra hic gorusememistik. Tami tamina bir sene olmus yani gorusmeyeli. Aradaki mesafe azalinca goruselim dedik. Iyi ki de demisiz. Cumartesi sabah erkenden New Jersey’e dogru yola ciktim. 1,5 saatlik yolculuk sonrasi Nadire’nin evini buldum. Amerika’daki yol sistemi cok kolay tabi eger harita ve tabela okuyup yorumlamayi biliyorsaniz. Ben daha onceki gezilerimizde Parem'e yardimci pilotluk yaptigimdan bu islerde nerdeyse uzman oldum diyebiliriz. Bu defa is basa dustu, yanimda yardimci pilot yoktu ama yola cikmadan once haritaya bir goz atip asinalik kazandim. Sonrasi zaten kolay oldu.

Nadire’yle bulusup azicik hasret giderdik once, sonra hemen New York’a dogru yola ciktik. New York’a arabayla gitmek pek goze alinacak bir sey degil dogrusu. Hem trafik hem de park yeri problemi var. O yuzden trenle gittik. 45 dakika sonunda ulastik New York’a. Ben 2002’de gezmistim bir cok yerini, Nadire de benden daha cok gezdigi icin ikimizin de aklinda surayi gorelim diye bir sey yoktu. O yuzden amacsizca dolastik sokaklarda. Bol bol magaza gezdik, ayakkabi denedik ama begenip alamadik, parkta oturduk, bol bol muhabbet ettik. Nasil ozlemisim kiz kiza muhabbeti. Goncacim saolsun Gainesville’deki kiz kiza muhabbetlerimin diger kizi ama simdi o da yok. Nadire’yi de cok ozlemisim. Onca sey var yasanan, sira sira anlattik birbirimize. Kimi zaman gulduk eglendik. Kimi zaman aglastik azicik. Yani tam kafamiza gore bir gundu. Aksaminda Nadire’ye geldik. Biraz daha muhabbet sonra dogru yatak.

Pazar sabahi havuz basinda bir guzel kahvalti yaptik. Yukardaki fotograf kahvalti mekanimizdan. Nadire’nin yatak odasi manzarasi bir harika. Sitenin guzel havuzuna bakiyor. Havuz da yesilliklerin ortasinda. Yandaki fotograf iste o odanin manzarasi :)

Ben kahvaltiyi gecistiren bir tip oldugum icin bu sofra bana padisah kahvaltisi gibi geldi. Nadire'nin yesil ve kirmizi biber ile pisirdigi omleti superdi. Ustune rendelenmis Italyan peyniri de dokmustu ki, lezzetine lezzet katmisti. Yaninda azicik zeytinyaglanmis domates ve yesil biber, Turk beyaz peyniri, mozarella, yesil ve siyah zeytin, iki degisik incir receli ve bir de cilek receli. Tabi bi de Turk pastanesinden alinma kuru pastalar ve firinda isitilmis Turk pidesi :) Tabi boyle kahvaltiya alisik olmayan midem daha omletim bitmeden isyan bayragini cekti. Ne vardi sanki azicik daha dayansa di mi? Guzelim kahvaltiliklara bakakaldim sadece :) Ama olsun ortam bana yetti de artti bile :)


Kahvalti sonrasi Turk marketine gittik. 2 senedir Turkiye’de olmadigim icin yiyemedigim ve deli gibi ozledigim can erikleri buldum. Nasil sevindim anlatamam. Aslinda zamani azicik gecmis, benim sevdigim gibi tam citir degil ama yine de guzel :) 2 poset aldim ve su an itibariyle bitmis durumda. Posetler oyle Turk usulu koca koca degil, her biri yarim kilodan az, toplamda 750 gr diyebiliriz. Nasil ozlemisim ki gramina kadar dikkat etmisim :)

Market donusu ben de Philly’ye dogru yol aldim. Cok fena yagmur yagiyordu ve butun gece devam etti. Bugunde ciseliyordu sabah ama simdi acti yeniden :)

Iste boyle bir haftasonu idi, sizlerle paylasayim istedim. Gelecek sefere bir tarifim olacak insallah. O zamana kadar hoscakalin :)

16 comments:

ebruakin said...

Selam canımm...
Yazdıklarını okurken, özlemini çektiğin birçok şeyin, nasıl içinde olup da, kıymetini bilmediğimizi farkettim.
Uzaklaşınca anlaşılıyor bazı şeylerin değeri galiba...
Arkadaşın da çok şanslıymış. Manzara süper gerçekten.
Böreklerime yorumun için teşekkür ederim. Senin de 3,5 yaşında çocuğun olsa, yiyecekleri oyuncak gibi görmeye başlardın emin ol. :)))
Eskiden kilo problemim vardı demişsin. Sen nasıl verdin? Ben hamileliğimde aldığım kilolardan kurtulamıyorum bir türlü. :((((
Öpüyorum canım. Sevgiler...

Hesna said...

Merhaba
Arkadaşınla ne güzel bir gün geçirmişsin. Arkadaşının manzarası süper, kıskandım doğrusu. Ben olsam bundan sonra sıkça ziyaret ederdim bu arkadaşımı:))

Selamlar
Hesna

Minik Kus said...

Ebru, kesinlikle haklisin, insan bir cok nimetin icinde oluyor da farkinda olmuyor. Balik ve deniz misali :) Yiyecekleri oyuncak gibi gormek cidden cok guzel bir sey ufakliklara yemek yedirmeye calisirken. Bu arada www.oyalamakagidi.com'a bir girmeni tavsiye ederim. Sevgili Selen, orda cocuklarla birlikte mutfakta neler yapabileceginizi anlatiyor. Guzel de bir tarif var, haberin olsun.

Hesna, gidicem zaten hic kacirir miyim. Kac zamandir gorusememis oldugumuz icin ikimize de iyi geliyor haftasonlari :) Manzarasini ben de kiskanmadim desem yalan olur :) Sevgiler...

ebruakin said...

Minik Kuş'cum, site adresi için çok teşekkür ederim.
Fazlaca işime yarayacak eminim.
Öpüyorum canım.
Sevgiler.

Anonymous said...

merhaba
çok güzel hafta sonu geçirmissiniz imrendim .
sevgiler...

serapin mutfaginda pisenler said...

Minikus ne guzel yerde hafta sonu gecirmisin,manzarayi gorunce arkadasin sanslimi desem,yoksa gurbette oldugu icin sanssizmi desem bilemedim.Insan kendi kaderini yasarmis, aslina bakarsan hepimiz gurbetteyiz,vatanimin tasi topragi altin degerinde benim icin.Guzel tariflerini merakla bekliyorum.Hoscakal,selamlar.

ebruakin said...

Canım Minik Kuşum. Her sabah mesajlarını okuyunca çok mutlu oluyorum. Sohbet eder gibi yazışmak çok zevkli. :)
Ben aslen su muhallebisinden nefret ederim. Ben de Saray'da yemiştim ilk. Sütlü tatlıları çok severim ama su muhallebisi bu kategoriye girmiyor bence.
Eşim çok seviyor diye yapmıştım.
Kocaman öpüyorum canımcım. Uzun mesajlarını bekliyorum. :)))
Sevgiler...

ebruakin said...

Canımcım,
Erkan Bey'in bloğuna da mutlaka uğramalısın. Ordaki tarifler de süper. Adresi:
www.yesilmutfak.blogcu.com

Denediklerimi yayınlamak için kendisinden izin isteyeceğim. Ama verir mi bilmiyorum.
Kitaplardaki tarifleri yayınlamak konusunda dikkatli davranmaya çalışıyorum. Telif hakkı açısından.
Bir çok yayınevine ve kursa gittiğim kurumlara bu konuyla ilgili mailler attım. Yayınevlerinden ses çıkmadı. Kursa gittiğim yerlerse kibarca, kullanmamı istemediklerini söylediler. En doğal hakları tabii.
Gerçi pek çok sitede aynı tarifleri görüyorum ama. Ben emeğe saygısızlık etmek istemem.
Bir avukata da yazdım, ama ondan da cevap gelmedi. Tariflerin özgünlüğü nasıl belirlenebiliyor diye.
Ben de mutlaka az veya çok değişiklikler yaptığım tarifleri yayınlıyorum. Çoğunlukla da nereden aldığımı yazmaya çalışıyorum.
Öpücükler ve sevgiler şeker...

Not: Benim de uzun uzun mesajlarımı yayınlama istersen. :) Sana cevaben kendi bloğuma yazdıklarımı buraya da kopyaladım. Belki görmezsin diye. :)))

GANNE said...

Minik Kuşum, ne guzel bir haftasonu olmus. Kıskandım valla.Bize de gel, ben daha guzellerini yaparım sana. :P
Eriklere kavusmana cok sevindim. Yaban ellerde yasamak cok zor. Allah yardımcın olsun. Canım benim hasretler en kısa zamanda biter inşallah. Opuyorum...

Minik Kus said...

Banu, tesekkurler. Umarin sen daha guzel bi haftasonu gecirirsin :)

Serap, haklisin aslinda. Bazen insan sevdiklerimin yaninda olayim da baska bir sey istemem diyor. Ama napalim, bizim de kaderimizde burda yasamak var. Vakit saat tamam olana kadar burdayiz. Belki hem buralari da ozleriz bir gun belli mi olur :)

Gannem, bilmem mi hic beni cok iyi agirlarsin. Insallah az kaldi, 7 hafta sonra Turkiye'deyim, ve 8 hafta sonra da Ist'da insallah. Bol bol hasret giderelim ins. Operim canim benim.

Ebru, cidden sohbet ediyo gibi olduk :) Su muhallebisi ilginc bisey cidden dedigim gibi seveni cok seviyor da benim gibi sevmeyeni de hic sevmiyor. Aynen ben de sutlu tatlilara bayilirim ama su muhallebisi haric :) Erkan Bey'in bloguna da gozattim dun aksam, gayet guzel seyler var. Kaynak gosterdikten sonra bence yayinlamana izin verir. Sonucta bu sayede baskalari da ogreniyor Erkan Bey'i ve yemeklerini. Onegin ben gibi :) Sevgiler seker, ben yine gelirim sana :)

ayseyaman said...

Sevgili Minikkus, canım sayfana geldim gittim, bu kız neler yaptı etti derken, yazacaklarim da okuyacaklarimda baya birikmis..:)
Canim öncelikle gecmiş olsun, umarım bileğin yavaş yavaş düzeliyordur. Dikkat et kendine, benimde hafif hafif boynun belim ağrıyor, yamuk yumuk bilgisayar basinda oturmaktan, klimalari da hiç sevmem mecburen onlarda tepemde, sonumuz hayırlı olsun..
Sonra stajın hayırlı uğurlu olsun :) Elmalilarin afiyet seker olsun( olmuStur bıle) Kahvaltiniz da bal seker olsun :)Hersey nefis görünüyor.
Arkadasinla New Yorkta gezerken ayakkabi deneyip beğenip almamanıza koptum :) Cok tatlisiniz.
Canim yaz yaz sana bitmez, en iyisi daha sık gelmek..Özlemişim seni de..
Sevgilerle
İyi haftasonları

bir demet feslegen said...

Merhaba
Mutlu ve huzurlu bir gün, arkadaşlar, nostalji, eğlence, muhteşem bir manzara... Bunlar her nerede olursak olalım bizleri besleyen şeyler...
Elmalılardan bahsetmeden geçemeyeceğim,benim de eşimin de en sevdiklerinden. Mutlaka en az birini deneyeceğim...
Sevgiler
Eda

yemek said...

Merhaba canım, senin adına çok sevindim.
Manzara harike, gerçi benim penceremde yemyeşil bir parka bakıyor ama, neyleyim Alman'yanın yeşilini! tuhaf gelecek ama Türkiye'nin dışındaki doğa bile beni mutlu etmiyor neredeyse.
Selamlar...

Anonymous said...

canım kıskandım valla ne güzel bir hafta sonu geçirmişsin, manzaralar resimler çok güzel için giti :)
www.denizesintisi.com

Minik Kus said...

Aysem, ozlettin sen de kendini. Aman dikkat, benim gibi sakatlama bilegini, sonra acisini cekmesi cok kotu :( Tesekkurler...

Eda, hosgeldin. Tesekkur ederim, dene mutlaka begenirsiniz ins.

Lavantin ve Ebru cok tesekkurler...

Selen said...

Canımmm,
Oyalama kağıdı'nı tavsiye etmişsin... Çok sağol fıstığım. Çok sevindirik oldum :))