Monday, July 23, 2007

Makarna Salatalari

Gormus oldugunuz salata canimin hem makarna hem de salata istedigi bir gun ortaya cikiverdi. Asil amacim klasik salcali makarna yapmakti. Bir guzel tencereye koydum suyu. Tam makarnalari da attim. Bir yandan da canim salata istiyor. Hadi salata yapayim yanina dedim. Malzemeleri bir guzel dogradim. O arada makarna da pisti. Serde tembellik var. Simdi kim tencereye terayagini koyacak, uzerine salca ekleyip kavuracak diye dusunurken dahiyane (!) bir fikirle hadi haslanmis makarnalarla salatayi karistirayim dedim. Ve ortaya yukaridaki manzara cikti. Salata kisminda ince dogranmis gobek marul (tam olarak boyle mi denir bilemedim, yanlissa kusuruma bakmayin), domates, taze sogan, kucuk dilimlenmis havuc (baby cut havuclardan kullandim), taze dereotu ve kuru feslegen var. Makarna ile salatayi karistirdiktan sonra azicik tuz, limon ve zeytinyagi ekledim. Tadi cok guzeldi. Yalniz bir tavsiyede bulunmak isterim. Bu makarna salatasini hemen tuketmelisiniz. Aksi takdirde bol sulu bir salata haline gelir ki, hic tavsiye etmem. Misafirlerinize ikram etmek icin yapmak isterseniz eger, butun malzemeleri dograyin, makarnayi da haslayip soguk sudan gecirerek suzun ve iyice sogutun. Misafirleriniz geldikten sonra malzemeleri karistirip tuzunu eklerseniz cok daha guzel olur.

Yanda gormus oldugunuz makarna salatasini Gainesville'de iken yapmistim. Bir turlu yayinlama firsatim olmamisti. Kismet buguneymis. Yogurtlu makarna salatasi icin kucuk boyuttaki makarnalardan kullanirim. Nedense diger makarnalar salatada kocaman kaliyormus gibi geliyor. Bu salata icin de dirsek (elbow) makarna kullandim. Makarnayi haslayip, soguk sudan gecirerek iyice sogutuyoruz. Ayri bir kapta bir miktar yogurt, isterseniz cok az mayonez ve tuzla ezilmis sarmisak ile iyice karistiriyoruz. Icine kucuk kucuk dogranmis kornison tursusu, konserve bezelye ve misir ekliyoruz. Daha sonra kuru dereotu ve bir miktar kirmizi biber ilave edilip makarnalar ile yogurtlu sosu karistiriyoruz. Hepsi bu :) Afiyet olsun...

21 comments:

Anonymous said...

Nefis olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler…

Anonymous said...

Ah benim de en sevdigim seylerden biridir makarna. Salcalisi, yogurtlusu, ketcap mayonezlisi derken aklima gelen butun seyleri denerim uzerinde ve cokta severek yerim. Simdi de olsaydi da yeseydim dedim senin tarfileri gorunce :) Ellerine saglik

PAPATYA PRENSES said...

Kuşummm şükür kavuşturuna,nerelerdesin yaf :S
Semizotu bolbol var memlekette kuş,için rahat olsun:)
Senin salatalarda pek bi güzel olmuş mımmmm:)
sevgilerr lulu kuş :)

ebruakin said...

İkisi de enfes görünüyor.
Ellerine sağlık canımcım. Öpüyorum.
Sevgiler...

Anonymous said...

Salatayı oluşturan renklere bayıldım. Fotoğrafta çok hoş çıkmış.
Sıcakların iyice kendini hissettirdiği bugünlerde hafif bir tat ve sebze ve ot yemenin cazip bir yolunu oluşturmuşsun. Ellerine sağlık.

serinmavi said...

Eline sağlık canım,ne renkli ve nefis bir gürüntü böyle :)

Minik Kus said...

Tatil ve otel (sanirim Perihan sensin degil mi?), tesekkur ederim.

Naile, al benden de o kadar :) Tesekkurler...

Lulu kusum, buralardayim aslinda ama son haftalara gelince yogunlasti isler, pek zaman bulamadim blogumla ilgilenmeye. Tesekkur ediyorum sekerim :)

Ebru, tesekkur ediyorum :)

Isil, tesekkurler. Ben de en cok renklerini sevdim :)

Oya, tesekkurler. Yaz renkleri ile kis rengini (yani turuncu havuclari) birlestirmek guzel oldu :)

Anonymous said...

Makarnayı her şekliyle çok severim, ikiside nefis görünüyor minik kuş'cum ellerine sağlık, afiyet şeker olsun, sevgiyle...

Anonymous said...

merhaba minikkuşum ;

salatalar nefis fotolarıda beni çok cezbetti ellerine sağlık

bide şu aşağıdaki misket limonlu pastada yoğunlaşmış sütü nasıl yapıcaz
yapamazsak yerine ne kullanıcaz bişey söyleyebilir misin

öptüm canıom
sevgiler

Unknown said...

Bu akşam kesin birinden birini yapacağım.Harika görünüyorlar:o)

Minik Kus said...

Ebru, tesekkurler. Makarna sevilmez mi hic :)

Esra, tesekkurler. Cevabi senin bloga yazdim :)

Duha, tesekkurler. Umarim dener ve ebgenirsin :)

Hesna said...

Merhaba
Makarnayı sevmeyen yoktur herhalde değilmi. Her ikiside harika olmuş eline sağlık.

Hesna

ayseyaman said...

Sevgili Ortak
Salatalı makarnada, yoğurtlu makarnada nefis nefis görünüyor!
Ne zaman vakit dar olsa makarna yapıyorum ama arada bıraz zaman harcayıp değişik soslar da denemek lazım.
ellerine sağlık!

Selen said...

Ben de yarın ki pikniğe makarna salatası yapacağım. Kendim yiyebilir miyim bilmiyorum ama çok seviyorum bu salatayı. Sabahtan diyetisyene piknik listemle gidip soracağım bakalım hangilerini yememe izin var :)
Öptüm canım

Anonymous said...

bu ara feci halde makarnalara soslara dadanmış vaziyetteyim...
ve bunlar harika gözüküyor...

epeydir uğrayamamıştım... geldim okumadığım her bişeyi okudum giderim... :)

kabul ederse eğer minik kuş şuracığa da en içten sevgilerimi bırakırım...
sağlıcakla...
:)

Minik Kus said...

Hesna, bence de makarna sevmeyen ya yoktur ya da cok azdir. Benim de en sevdigim yemeklerdendir. Tesekkru ediyorum yorumun icin :)

Ortak, tesekkur ederim. Degisik soslarim var aslinda ama hic bir zaman fotograf cekmeye firsatim kalmadan midemize dogru yola ciktiklari icin hic yayinlayamadim. Insaalah gelcek donem degisik makarna tarifleri yayinlamayi planliyorum :)

Selen, eminim cok guzel bir makarna salatasi yappmissindir. Bloga koyarsin tarifi degil mi? Sahi senin diyet ne alemde? Kilolar ucarak mi yoksa agirdan mi gidiyor? Opuyorum.

Zuleyla, hosgeldin yeniden. Degisik soslarini bizimle de paylasirsan sevinirim. Belki araya yemek taifi de koyarsin ne dersin? Kabul eder misin ne demek, elbetteki kabulum. Ben de aldim sevgini burdan, kalbime koydum :)

Anonymous said...

Minik kuşum merhaba :) görüntü renfarenk insanın iştahını kabartıyor ellerine sağlık canım.Bu arada sanırım yanlış anlamadıysam Türkiye'ye geliceksin bak ne diycem biz cumartesi sevgili Tuba'nın taa amerilkalardan kalkıp gelip bizleri davet ettiği pikniğe gittik o kadar güzeldiki 25 yemek blogcu bir aradaydık.Hani diyorum sende geliyosun bide sanamı piknik yapsak acaba :)

Minik Kus said...

Ozlem, tesekkur ederim. Keske vaktim olsa da gorusebilsek ama Ist'daki arkadaslarimla bile ne zaman nasil gorusebilecegim belli degil. Tatil kisa ozlem cok olunca ailem birakmiyor malesef pek. Ins. bir gun bulusuruz :)

bir demet feslegen said...

Makarna salataları nefis görünüyor birincisi diyet zamanları da yenebilir, ikincisi evet bol mayonez ve sarımsak ilavesi ile benim işime daha çok gelir :))
Ellerine sağlık
Sevgiler

Anonymous said...

kuşum tatile gideceksin ha

ben sana bir haber vermek için gelmiştim
canım zerrin ve ben kevgir adında e- dergi çıkardık bize yardımcı olur musun barnerimizi sayfana ekler misin? Eğer istersen kodlar benim sayfamda

çok öptüm sevgiler

Minik Kus said...

Eda, sana aynen katiliyorum mayonez kismi haric :) Tesekkur ederim.

Esra, yayinlamaz miyim hic. Simdi ilk is senin bloga dogru yol almak :)