Saturday, December 1, 2007

Kevgir Yeni Sayisi Esra Icin Geldi - Rus Salatasi


Guzel arkadaslarimiz Kevgir'in yeni sayisini "Esra icin" cok guzel hazirlamislar. Ziyaret etmek ister misiniz? Hemen ustteki banner'a tiklamaniz yeterli. Emegi gecen herkese tesekkurler... Ben de nacizane rus salatasi yaptim. Esra'nin tarifine ne kadar benzedi mechul...
Cumartesi gunu 24 Kasim Ogretmenler gunuydu. Planim hem ablalarimin hem de ogretmen olan blogcu arkadaslarimin bu ozel gunlerini kurabiye ile kutlamakti. Cuma gecesi bloguma girince, once bir Ayse’nin sayfasina gireyim yeni neler hazirlamis bir bakayim dedim. Ilk yazinin basligini ve sihirli degnekli periyi gorunce kalakaldim. Once inanamadim, birisi saka yapmis da sanki Ayse de inanmis gibi geldi. Hemen Zerrin’in sayfasina gittim. Malesef ki haber dogruydu. Bogazima bir sey dugumlendi, konusamadim. Calistigim dersi yarida biraktim, aklimda sadece Esra vardi o gece.

Ilk tanisma zamanimiz geldi aklima. Blogumu acali daha bir kac ay olmustu. Bloglar arasi dolanirken nerden ulastim hatirlamiyorum ama kendimi Esra’nin blogunda buldum. Karsimda birbirinden sevimli kedicikler bana bakiyordu. Esra’daki kedi sevgisine hayran oldum once. Hemen bir yorum yazdim kedilerle ilgili. O da hemen gelip bloguma yorum birakti. Boylece Esra ile tanismis olduk. Turkiye’de olsam yavru kedilerden birini bana verecekti ama malesef ki kilometrelerce uzaktaydim. Onceleri surekli kedilere bakmak icin ziyaret ettim blogunu ama sonra baktim artik Esra’nin samimi ve eglenceli yazilarina alismisim. Bir girerdim bir suru yeni sey eklemis. Nasil da firsat bulmus bunca isinin arasinda diye dusunurdum.

Son 3 aydir asiri yogun islerim nedeniyle ne kendi blogumla ilgilenebildim ne de arkadaslarimi ziyaret edebildim. Ama Esra hic yalniz birakmadi beni. Ayda yilda bir de olsa yayinladigim yazilarimi hic yorumsuz birakmadi. Allah razi olsun ve mekanini cennet eylesin insallah. Simdi hep bir seyler eksik kalacak malesef. Ama yine de iyi ki tanimisim ve sanal da olsa iyiki arkadas olmusum. Esra, seni hep sevgi ve hasretle anacagim. Dualarim seninle…

Tarifi sevgili Esra’nin blogundan aynen aktariyorum.

RUS SALATASI:
1 Kutu bezelye yıkanıp süzülür. 3 adet haşlanmış patates ve 100 gr kornişon turşu doğranır. 1 kavanoz mayonezle iyice karıştırılır.
AFİYET OLSUUUUUUUUUUUN

5 comments:

meleginmarifetleri said...

selam ellerinize sağlık esra için hazırladığınız bütün yemekler için hepsi birbirinden güzel hoşçakal

Aybike Ceylan said...

Ellerine saglik Minik kusum, cok severim rus salatasini. Esra'cigimin ruhuna degsin, guzel bir hafta diliyorum.

GANNE said...

Minik Kuşum,ellerine sağlık. Esra ile tanışıyordunuz demek. Bilmiyordum. Zor olmuştur snein için de.
Opuyorum canım. Kolay gelsin işlerinde.

angel said...

merhabalr,blogunzu tesadufen buldum.harıka lezzetler var.ellerınıze sağlık.sevgıyle kalın...

ebrulitatlar said...

Minik kuş'cum ellerine sağlık. Nefis bir salata olmuş. Esra'nın ruhu şadolsun. Sevgiler..