Sunday, March 25, 2007

Bilin Bakalim Bu Ne?

Lama Hocam, blogunda arada boyle bilmeceler sorardi, "Bilin bakalim bu nedir", diye. Ben de ondan ozenerek, dedim bir sorayim acaba kimler bilecek. Cevaplarinizi bekliyorum. 2 gun sonra tarifle birlikte cevaplarinizi da yayinlayacagim. Tabi bir cevap veren, yorum yapan olursa... Sevgiler...

7 comments:

GANNE said...

Kuşum ya ben bilemedim. Görmedim ve yemedim daha önce hiç buna benzer birşey sanki. Bu sizin Malatya'ya özgü bir yemek mi acaba?
Ben ondan bilmiyor olabilirim. Ege'de yok böyle birşey sanki. :)
Cevabı ve tarifi merakla bekliyorum.

Anonymous said...

canım ben bunu bir çeşit mantıya benzettim ama tam bilemiycem..
www.denizesintisi.com

GANNE said...

Ben yorum yazmıştım 2 gün önce, o gelmedi mi sana onay için?

Minik Kus said...

Yorumlari ve tarifi yarin yayinlayacaktim ama Ganne'cim yorumu bana ulasmadi zannetmis diye bugunden yayinlayayim dedim.

Gannecim Malatya'ya ozgu bir yemek degil ama yoresel bir yemek. Pare'm icin yaptim dersem belki bir fikrin olabilir :)

Ebrucum, mantisi da yapiliyor sanirim yani sarmisakli yogurtlu da yenebiliyor ama bu sade veya pul biber-tereyagi karisimi eritilerek servis ediliyor. Adi bayagi ilginc, bizim bildigimiz yemek isimlerinden degil pek :)

Son bir ipucu Pare'm Cerkes :)

GANNE said...

İpucu verince bulmak daha kolay oldu. :)
Ben internetten baktığım ve görüdüğüm kadarı ile bu yemeğin adı "haluj". "Mantaz" ve "psıhalve" adları da geçiyor. Doğru bulmuş muyum? Kopya çektim biraz ama ne yapayım ben hiç bilmem çerkez mutfağını. :)
Tebrik ediyorum Kuşum seni, çerkez yemeklerini de çok güzel yapıyorsun. Pare'n de çok memnundur bu hamaratlığından. Maaşallah canım, Allah nazardan korusun. :)

Minik Kus said...

Bravo dogru tahmin Ganne'm. Arastirmaci kimligi burda da ortaya koydun, tebrik ederim. Yalniz Parem'in Cerkes boyundakiler, ki Abzah oluyor, Metez (meteaz gibi okunuyor) diyorlarmis. Haluj'dan azicik farkli ama temelde ayni mantik var.

Gannecim ve Ebrucum ilginiz icin tesekkur ederim. Yarina da tarifi yazicam insallah.

GANNE said...

Canım tarifi ver, ben de bir deneyeyim. Sen sevdin mi? Merak ettim. Nasıl oluyor tadı?
Pare'n seni çerkez kızı yapacak. :)