Tuesday, March 13, 2007

Biskuvili Pasta


Yasasin bahar tatili geldi sonunda. Aslinda cuma gunu basladi tatil ama pazartesi toplantim oldugu icin benim tatilim pazartesi aksami basladi. Dun gece Gonca'lardaydik. Aysan'lar da geldi cok guzel bir aksam oldu. Kac zamandir toplanamamistik hepimize cok iyi geldi. Mehmet yine mangalda et yapti bize, bana da mangalda patlican :) Patlicanlari bir guzel salata yaptik insallah bi gun onun da tarifini vericem. Fotografini cekseydim paylasmayi dusunuyordum ama herkes ac olunca sofraya oturup yedikten sonra aklima geldi fotograf cekmek. Kismet degilmis bu sefer ama nasilsa daha cok yapar bize Mehmet :) Yemek sonrasi da Tabu oynadik, cok eglenceliydi. Kizlara karsi erkekler. Once kizlar kazandik, sonra erkekler kazandi. Boylece geceyi esit bi sekilde bitirdik. Gerci 3. bir tur yapip kazananlari belirleyelim dedi Erhun ama gece gec olunca devam etmeyelim dedik. Baska sefere insallah, hemen bitirmemek gerek kelimeleri degil mi :)

Bahar tatili demisken, bu tatili de bir yerlerde degerlendirmek gerek. Hazir bir kac gun derslerden ve projeden uzaklasacak vakit bulmusken New Orleans taraflarina gidelim dedik. Bakalim Katrina'dan sonra ne kaldiysa geriye ya da neler yeniden yapildiysa onlari gorup gelicez. Yol ustunde de Florida'nin gezmedigimiz tek tarafi olan kuzeybati ucunu da gormus olucaz.

Tatil oncesi son bir tarif verelim de yoklugumuz belli olmasin :) Ustte fotografini gordugunuz pastamiza biskuvili pasta adini koydum. Bu en kolay pastalardan biri. Annecim ben sutlu tatlilari pek severim diye eve gittigimde genellikle yapar bana bu pastadan. Buyrun bakalim tarifi:

Malzemeler:

1,5 paket potibor biskuvi
1 paket kakaolu puding
750m ml sut
1 paket krem santi
1,5 bardak sut
Ceviz

Oncelikle 750 ml sut ile kakaolu pudingi hazirliyoruz. Daha sonra borcamimiza bi sira biskuvi dizip uzerine pudinten bir miktar dokuyoruz. Bu islemi biskuviler ve puding bitene kadar tekrarliyoruz. Aralara istediginiz miktar dovulmus ceviz koyabilirsiniz. Daha sonra 1,5 bardak sut ile krem santi hazirlayip en uste krem santiyi bir guzel yayiyoruz. En ustu de bol ceviz ile susleyip buzdolabinda bir kac saat dinlendiri servis yapiyoruz. Afiyet olsun...

4 comments:

GANNE said...

Minik Kuş'um ellerine sağlık. Benim de canım çok istiyor yapıcam biskuvili pasta. Blogların favori tatlısı oldu. Gördükçe dayanamıyorum.
Sana şimdiden iyi tatiller. Bizi uzun süre yalnız bırakma, biran önce gel. Öpüyorum ... :)

Minik Kus said...

Gannecim, cok kolay bi pasta bu, hem de cok lezzetli. Ofis arkadaslarinda bayilir eminim, heyecanla pasta bekliyorlar senden galiba. Operim canim.

pasta oyunları said...

pasta'ya bayılırım.. ellerine sağlık minik kuşum teşekkürler

pastabahçem said...

emeğinize sağlık