Hem mercimekli icli koftenin yanina yogurtlu bir salata yapmak hem de buharli pisiricimi denemek icin yukarda fotografini gordugunuz salatayi yaptim. Oldukca basit bir salata. Brokoli ve karnabahari (bu arada TDK'nin online sozlugunden kontrol ettim, bu bitkinin adi "karnabahar"mis karnibahar degil yani) cicek cicek ayirip, guzelce yikayip suzgece aliyoruz. Ayni zamanda "baby cut" havuclarimizi da yikadiktan sonra (eger elinizde bildigimiz uzun havuclardan varsa istediginiz sekillerde dograyabilirsiniz) butun sebzeleri buharli pisiricide pisiriyoruz. Buharli pisiriciniz yoksa ayni islemi mikrodalga firininizda da yapabilirsiniz ya da suda haslayabilirsiniz ama bu durumda yemegin besin miktarini oldukca azaltmis olursunuz cunku neredeyse butun vitaminlerini suda aklmis olur. Tabi bunun da en guzel caresi kalan suya corba yapmaktir ama karnabahar haslanmis suyu kulanmak ister misiniz bilemiyorum.
Butun sebzeler pistikten sonra bir kaba alip sogumalarini bekliyoruz. Bu arada arzu ettiginiz miktar yogurt, nane, tuz ve kirmizi pul biberi karistirip salatamizin sosunu hazirliyoruz. Sebzeler soguduktan sonra eger sulanmislarsa suyunu dokup, sosumuzu sebzelerin uzerinde gezdiriyoruz ve hem kolay hem besleyici salatamizi hazirlamis oluyoruz. Afiyet olsun...
2 comments:
Sevgili Kus,
Ya ben sana Hocam demeye alismisim bu hitap yabanci geliyor bana:)
Cok severim ben boyle sebzeli, yogurtlu salatalari ve sebze hasladigimiz sulari corbada kullanmayi! Bay Lama sevmiyor ama :(
Bazen O kazaniyor, bazen ben kazaniyorum:)
Ellerine saglik
Hocam, ben de alismisim, sana Lama demek ya da senin Kus demen bana da garip geliyor. Biz en iyisi Hocam hitabina devam edelim di mi Hocam? Insallah bi gun Florida'ya yolun duser de sana bol bol yogurtlu salatalar yaparim ben.Selametle...
Post a Comment