Tuesday, April 10, 2007

3X3 Oyunu

3X3 bloglar arasi oyunlardan en yenisin adi (en azindan ben oyle saniyorum) ve benim ilk oyunum. Sevgili Selen blogunda bana guzel bir cicek hediye ederek beni de davet etmis. Bu oyunu 3 gun icinde oynayip, 3 farkli yemegi veya pastayi 3 kisiye hediye edip ve ayni zamanda bu kisileri oyuna davet edip, 3 sikli 3 soruya da cevap vermemiz gerekiyormus.

Blogum henuz 3 aylik, o nedenle cok fazla blog arkadasim da yok. Olanlar da bu oyunu oynamislar genellikle ama ben oyunu oynamis olsalar da mamalarimi hediye etmek istedigim kisiler var.

Oncelikle blog aleminde bana ithaf edilen ilk pastalardan incirli kurabiyenin sahibi Ganne'me, beni ilk gunlerden beri yalniz birakmayan Selen'e ve bloguma zaman ayirip kendisine zaman ayirmayinca bana kusen Gunseli'me peynirli boregimi;


Yeni yayinladigim yemeklerime hemen yorum yazip beni hep sevindiren denizesintisi Ebru'ya, blogunu severek takip ettigim Gulenay'a, blogumdaki ilk yorumu birakan Pembeli'ye oreolu-irmikli sutlu tatliyi;


Blogunda degisik degisik corba tariflerini severek okudugum (ve yakin zamanda denemek istedigim) mavipire Sinem'e, blogunu severek takip ettigim, ozellikle ask uzerine cok guzel yazilar yayinlayan ahistanbul'a ve "the last but not the least" yemek bloglari ile tanismama vesile olan hocam Lama'ya tavuk gogsu'nu armagan ediyorum.

Simdi de sorular ve cevaplarim:

1.1. Daha once yasadiginiz 3 sehir?
Malatya, Ankara, Istanbul

1.2. Tatil icin gittiginiz, gordugunuz ve onermek istediginiz 3 yer?
Uc yer ile kisitli olunca nereyi yazsam bilemedim. Oncelikle Turkiye'de Dogu Karadeniz Bolgesi'ni gezmenizi oneririm. Ankara'dan tur ile Karadeniz gezisine cikmistik ve gecirdigim en guzel tatillerden biri oldu. Ozellikle Trabzon Uzungol ve Macka, Rize'de Firtina Deresi ve tabi ki meshur yaylalar. Hala gormediyseniz, en yakin tatilinizde gidin ve gorun derim. Kesinlikle bir kez daha gormek isteyeceksiniz.

Ikinci olarak San Francisco, Istanbul'u cok ozledigimden midir bilemiyorum ama deniz kokusuna bayildigim, bana Istanbul'u en cok hatirlatan ikinci sehir (New York daha cok Istanbul'u hatirlatmisti).

Ucuncu olarak Florida diyerek genisce bir bolgeyi onereyim. Ozel olarak da Florida Dogu sahil seridi, Key West'te gun batimi, Miami Beach'de turkuaz mavisinin en guzeli, Orlando'da Disney World parklari.

Dorduncu diye bir sey yok ama bir de North Carolina-Georgia-South Carolina sinirlarinin kesistigi yerdeki selale ve parklar, ozellikle altindan yureyerek gecebileceginiz Dry Falls. Gormeden gitmemek lazim dedigim yerler.

1.3. Yasamak istediginiz (gormediginiz de olur) 3 sehir?
Emekli olunca Karadeniz sahil kasabalarindan birinde ya da Ayder yaylasinda tahta bir evde, emeklilik oncesi de yeniden Istanbul'da yasamayi isterim. Gormek istedigim ise cok yer var, o yuzden ucuncu olarak Afrika'da veya Uzak Dogu'da bir yerleri gormek isterim diyeyim.

2.1. Su anki mesleginiz nedir?
Endustri Muhendisligi doktorasi yapiyorum, ayni zamanda asistanim.

2.2. Dunyaya yeniden gelseydiniz hangi meslegi yapmak isterdiniz?
Hmm zor bir soru bu. Doktor olmayi isterdim heralde. Universite sinavi sonrasi tip tercihlerimi neden alta yazdim diye bayagi bi hayiflanmistim. Pisman miyim peki, hayir. Su an ki halimden cok sukur memnunum, ah bir de hasret olmasa...

2.3. "Kesinlikle ben yapamazdim" dediginiz meslek nedir?
Hakim olamazdim sanirim, cunku yanlislikla birilerini hapse gonderir ya da yanlislikla suclu birilerini serbest birakir da baskalarinin hakkina girerim diye cok korkarim.

3.1. Yasam felsefenizi olusturan sozlerden biri?
Her serde bir hayir vardir, gorelim Mevlam neyler, neylerse guzel eyler.

3.2.
Bir kitapdan alinma, cok sevdiginiz bir cumle veya paragraf veya bolum?
Ilk aklima gelen eski bir tapinak yaziti adi ile dolasan bir yazidan bir cumle: "Dogdugunda sen aglarken herkes sevincle gulusuyordu, oyle bir omur gecir ki, oldugunde herkes aglasin, sen mutlulukla gulumse"
. Kitaptan bir cumle olarak da Orianna Fallaci'nin Dogmamis Cocuga Mektup'undaki bir cok cumle uzunca bir sure hafizamda yer etmisti. Simdi ise geriye kalan bir kac cumleden en guzeli "en icten kahkahalari en fazla aci cekenler atabilir" (tam olarak boyle miydi hatirlamiyorum ama ana fikir bu).

3.3.
Cok sevdiginiz bir siirin bir parcasi?
Gideriz nur yolu izde gideriz
Tas bagirda sular dizde gideriz
Bir gun aksam olur biz de gideriz
Kalir dudaklarda sarkimiz bizim

N. Fazil Kisakurek

15 comments:

Anonymous said...

Merhaba...
Böreklerde feci halde gözüm kaldı...
Gecenin bu vaktinde diğer fotoğraflara bakmaya cesaretim yok... Gelip yarın okuyayım en iyisi diğer yazıları... Yoksa soluğu mutfakta alacağım...
:)
sevgiyle...

GANNE said...

Minik Kuşum,çok teşekkur ederim guzel hediyen için. Börekler çok güzel görünüyor. Sabah kahvaltıda olsa da yesem. :)
Diğer tatlıların güzelliği de gözümden kaçtı sanma. Ellerine sağlık canım.:)

Anonymous said...

selam

çok hoş oldu tavuk gögsü ıkramını görunce...eline sağlık desem teşekkür etsem hakkınızı verebilecek miyim düşünüyorum...

bu arada Antalya'ya gittigimde
olgunlaşmamış ham cevizden yapılmış
ceviz tatlısı yemiştim...gerçekten güzel...ham cevizin kokusu ayrı bır hava veriyor..(Pikan cevizi)..asıl anavatanı antakya imiş ögrendim..yapılışını tam bilmiyorum ama sormuştum zahmeti ve bir ay önceden hazırlığı varmış....
selam ve dua ile
www.ahistanbul.wordpress.com

Selen said...

Canım,
Ellerine sağlık peynirli böreğe bayıldığımı nerden de bildin :)
Sevgiler

ebrulitatlar said...

Yemekler müthiş güzel görünüyor, yazınıda okudum, seni yakından tanımak güzel, ellerine sağlık, sevgiler,kolay gelsin..

Minik Kus said...

Merhaba Zuleyla,
Kusura bakma gece gece aciktirdim seni. Yapimi cok kolay ama insallah tarifini de yayinlayacagim. Boylece istedigin vakit borek yapabilirsin kendine.

Gannecim, "lounge"da borekler esliginde kahvalti edersin diye yolladim sana. Afiyet olsun :)

ah istanbul, afiyet olsun diyeyim. Pikan cevizi ile olgunlasmamis ceviz ayni seyler degil saniyorum. Pecan diye bir sey var burda, cevize cok benziyor ama tadi biraz farkli. Belki bahsettigin ceviz budur. Tatlisi nasil olur bilemiyorum daha once hic rastlamadim. Ama bi gun bi yerlerde bulursam ins. dener, tarifini de yayinlarim.

Selencim, afiyet olsun :)

Ebrucum, tesekkur ederim. Sevgiler...

Calimero Mutfakta said...

ee hani bana ne ikram ediyorsun:)

Anonymous said...

Canım kuşum merhaba :)
beni oyuna dahil etmen büyük bir incelik, çok teşekkür ederim ama ben bu oyuna bazı sebeblerden dolayı katılamıycam lütfen kusura bakma, inşallah başka oyunlara kısmet olur..
Tariflerde çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık.
Seni de yakından tanımak güzel oldu,kendine iyi bak canım.
sevgilerle...
www.denizesintisi.com

LaMa said...

Cok sagol Hocam tavuk gogsu icin:)
Ayni kitadayiz artik ,daha cok gorusuruz insallah,
sevgiyle...

Minik Kus said...

Calimero'm senin yayinladigin siiri buguun-bu hafta bolumune eklemistim. Dun annemi cok ozledigimi hissedince degistirmistim. Gormemissin madem yeniden yayinlayayim dedim :)

Ebrucum, yorumunu okumustum Ganne'nin blogunda. Katilmayacagini bildigim halde hediye etmek istedim :)

Lama'm Hocam, sukur kavusturana. Dun sizin sehirden bir arkadas gelmisti, daha dogrusu burda bir arkadasin kardesi, selam gonderdim sana ama gorusebilir misiniz bilemiyorum.

aslı said...

Canım yazın çok hoş tarifler mükemmel....bende seni ekliycenm linklerime tşk.ler görüşmek üzere...sevgiler...

Minik Kus said...

Tesekkur ederim Asli, ben de blogunda gezinmekten keyif aldim ve aliyorum da :)

yemek said...

Selamlar, iadeyi ziyarete geldim ve şiiri okuyunca henüz sayfayı gezmedn yorum yazdım. Necip fazıl benim en sevdiğim şairlerdendir. Yaz gecelerini ve anneme okuduğum şiirleri hatırlatır.
Ben sayfayı gezmeye devam edeyim...

yemek said...

Ellerine sağlık minik kuş, güzel bir sayfa. Yöresel tariflerin ilgimi çekti. İnşallah daha sık görüşmek dileği ile...

Minik Kus said...

Lavantin, tesekkurler. Insallah daha cok yoresel yemek tarifi verecegim. Turkiye'de olsam malzeme bulmak kolay ama burda isim daha zor ama insallah deneyecegim. Gorusmek dilegiyle...