Thursday, April 5, 2007

Humus


Malzemeler:

2 bardak haslanmis, kabuklari soyulmus nohut
1/2 bardak su
3 dis sarmisak
3 yemek kasigi limon suyu
1 bardak tahin
1/2 bardak zeytin yagi
tuz, kimyon, kirmizi pul biber

Nohutlari su ile karistirip, karisim puruzsuz bir hale gelene kadar robottan geciriyoruz. Zeytin yagindan yine 2 kasik ayirip geri kalanini, tahini, sarmisagi, limon suyunu, kimyonu ve tuzu nohut puresine ekleyip, iyice karistiriyoruz. Zeytinyagi ile pul biberi yakip, borcama aldigimiz karisimin uzerine dokuyoruz. Afiyet olsun...

2 comments:

GANNE said...

Ya ben hiç humus yemedim. Kuşum sen beğendin mi? Sen sevdinse güzeldir. Ben de denerim o zaman sizin tariften yararlanarak. Ellerinize sağlık...

Minik Kus said...

Ben de daha once bir ya da iki kez yemistim. Dogrusunu soylemek gerekirse seven cok seviyor, ama benim cok da arayacagim bir sey degil. Sarmisagini ve limon suyunu bol koyup tahini de biraz az koyarsan sevebilecegin tadi yakalayacagini dusunuyorum. Denemekten zarar gelmez bence, bi dene derim.