Thursday, April 5, 2007

Yemek Sinifimizdan Notlar ve Mezeler

Meze tarifleri icin lutfen bu yazinin devamindaki tariflere dogru yol alin :) Bes farkli tarif sizi bekliyor...


Uzun zamandir tarif verememistim. Malum islerin yogun oldugu bir donemden geciyorum. Ama dedim bu boyle olmaz, kendime gelmem ve en azindan bir tarif eklemem gerek. Bir tarif oldu bes tarif. Nasil derseniz, anlatayim.

Vatanimizdan uzaklardayiz bildiginiz uzre. Uzaktayiz ama burda da onemli gorevlerimiz var. Bunlardan en onemlisi de vatanimizi burdaki yabanci arkadaslarimiza tanitmak. Kalbe giden yol mideden gecer diyip ise Turk yemeklerini tanitmakla, dahasi bu yemekleri ogretmekle basladik. Gectigimiz yaz doneminde arkadaslarim Ozlem, Emine ve Tezcan bu yemek ogretme isine baslamislar. Ben de bu gruba guz doneminide katildim. Iki donemdir Amerikali, Hindistanli, Cinli, Koreli, Japon bir cok kisiye uygulamali olarak Turk yemeklerini ogretiyoruz. Tabi sadece dort kisi degiliz, bizlere Ummuhan, Selva, Emine(m) (iki tane Emine oldugu icin birisi Emine digeri Emine(m) :)) ve Elif de yardim ettiler. Bu hafta Ummuhan ile birlikte 5 degisik meze tarifi verdik. Simdi bu tarifleri sizlerle paylasma vakti. Yogurtlu patlican salatasini ve Piyazi ben; Humus, Yogurtlu havuc ve kabak salatasini ve Haydariyi de Ummuhan hazirladi. Ummuhancim ellerine saglik, her sey cok guzel olmustu.
Umarim sizler de bizim kadar seversiniz.

NOT: Yukaridaki fotograf, http://www.yildiz-han.com/dsg/interior_lj.jpg adresinden alinmistir:)

14 comments:

Calimero Mutfakta said...

ohhh ohh masallah.. hem yemeklerin yapilis amaci guzel hem de ortaya cikan sonuc:)

Anonymous said...

Merhabalar, mezelere bayıldım , hepsi çok nefis görünüyorlar, eşim haydariyi çok sever, deneyeceğim ellerine sağlık, sevgiler iyi hafta sonları..

GANNE said...

Minik Kuşum, ne güzel Türk mutfağını öğretmeye çalışmanız. Seni ve arkadaşlarını gönülden tebrik ediyorum. Onlara da selamlarımı ilet. Ellerinize sağlık...

Minik Kus said...

Calimerom, tesekkurler...

Ebrucum, tesekkur ederim. Suzme yogurt kullan mutlaka, y da normal ogurdu suzerek kullan. Sonuc cok daha guzel olacaktir. Simdiden afiyet olsun.

Gannem, tesekkur ederiz. Ileticem selamlarini...

Hesna said...

Mezelerin hepside harika görünüyor. En çok ta humusu beğendim elinize sağlık.

Hesna

Minik Kus said...

Tesekkurler Hesna,
Hem yapilislari kolay hem de lezzetli :) Denemeni tavsiye ederim, sevgiler...

Aybike Ceylan said...

Sevgili Minik Kus,
Iade-i ziyaretinize geldim. Cok sevindim sizinde Amerika'da olmaniza. Insan kendini iyi hissediyor.Tarifleriniz cok hos, ellerinize saglik. Sevgiler.

Minik Kus said...

Tesekkurler Aybike, takip listemdesin artik. Sayende Umran'i da tanimis oldum.

Anonymous said...

elinize saglık....çok güzel ....

Minik Kus said...

Tesekkurler ah istanbul (ya da sehervakti mi demeliydim bilemedim :)) Sevgiler...

NiNo said...

merhaba ziyaretinize cok sevindim resimler onceki tariflerimden tarifleri arsivdeki aylari tiklayarak alabilirsiniz umarim begenirsiniz. sayfaniz cok guzel ellerinize saglik sevgiler tirandan

Selen said...

Minik kuş,
Seni oyuna davet ettim. Ayrıntılar blogumda.
Sevgiler

Selen said...

Söylemeyi unuttum mezelerin süper..

Minik Kus said...

Tesekkurler Nihan, her zaman beklerim.

Selencim cok saol, oyun davetini aldim ve hemen katildim.