Thursday, April 5, 2007
Yogurtlu Patlican Salatasi
Malzemeler:
2 adet patlican
1 bardak yogurt
1-2 dis sarmisak
4 yemek kasigi zeytinyagi
tuz, kuru nane
Patlicanlari kozleyip kabuklarini soyuyoruz. Tabi benim gibi kozlemek yerine, patlicanlari mikrodalgada pisirebilirsiniz. Tadi kozlenmis patlican kadar guzel olmuyor ama kozleme imkani bulamadiginizda gayet de guzel guzel yeniyor :) Kozlenmis veya mikrodalgada pisirilmis ve soyulmus patlicanlari robottan geciriyoruz. Eger robotunuz yoksa veya patlicanlarin biraz diri kalmasini istiyorsaniz dograma tahtasinda buyuk bir bicak yardimi ile ezebilirsiniz. Ben oyle yaptim. Ayri bir kapta yogurt, dovulmus sarmisak, 3 yemek kasigi zeytin yagi ve tuzu kasik ile iyice cirpiyoruz. Daha sonra yogurt karisimi ile patlicanlari karistirip borcama aliyoruz. En uste kasik yardimi ile kucuk sekiler olusturup buralara kalan zeytinyagini gezdiriyoruz. En son kuru nane ile susleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
Canımcım ellerine sağlık, ben çok severim patlıcan salatasını. Annem yazın bizdeyken bir sürü patlıcan közleyip derin dondurucumuza atmış. Bol bol yedik bu kış. Ama önümüzdeki kış için hazırlamak lazım...
Anneciginin ve senin ellerine saglik. Yaz geliyor, yine kis hazirliklari baslayacak demektir :) Simdiden kolay gelsin...
Merhaba kuscum:) közlenmiş patlıcanı öyle severim ki, eminim yoğurtla daha da nefis olmuştur. Ellerine sağlık:)
Pembeli'm, yogurtla gercektend e cok guzel oluyor. Daha once denemediysen tavsiye ederim. Hem yapimi cok kolay hem de cok lezzetli...
siteniz çok güzel Amerika da olup da bu kadar Türk yemeği hazırlayabilmeniz ve yabancılara tanıtmaya çalışmanız gurur verici...merak ettiğim malzemeleri bulmanız zor olmuyor mu?...sevgiler
selamlar siteniz gerçekten cok güzel...amerika da olup Türk yemekleriyle bu kadar uğraşmanız ve onları yabancılara tanıtmanız çok gurur verici merak ettiğim orda malzemeleri bulmak zor olmuyor mu ?
sevgiler
Post a Comment