Thursday, April 5, 2007

Yogurtlu Havuc ve Kabak Salatasi


Malzemeler:

3 adet kabak
2 adet havuc
1/2 bardak zeytinyagi
1 bardak yogurt
2 yemek kasigi mayonez
2 dis sarmisak
tuz ve kirmizi pul biber

Oncelikle kabaklari ve havuclari rendeliyoruz. Yagdan iki kasik ayirip geri kalanini rendelenmis malzemeler ve dovulmus sarmisak ile birlikte tavaya aliyoruz. Karisimi suyu cekene kadar pisiriyoruz. Pistikten sonra sogumasi icin bir sure bekliyoruz. Bu arada yogurt, mayonez ve tuzu bir kasik yardimiyla cirpiyoruz. Pismis karisimi borcama alip uzerine de yogurtlu karisimi dokuyoruz. Ayirdigimiz yag ile pul biberi yakip, salatamizin uzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun...

2 comments:

GANNE said...

Bu da çok güzel olmuştur. En kısa zamanda deneyeyim ben de. elleirnize sağlık...

Minik Kus said...

Simdiden afiyet olsun canim...