Sunday, October 21, 2007

Minik Eller Mutfakta ve Waffle


Minik Kus'un sesi cikmiyor yine kac zamandir diye dusunen, mesaj birakan arkadaslarim hepinize cok tesekkur ediyorum. Bir onceki yazima gelen yorumlara cevap yazmaya bile firsatim olmadi :( Malesef ki zor bir yil geciriyorum. Insallah en yakin zamanda islerimi yoluna koyup sizleri ziyaret edecegim zira neler yaptiginizi merak ediyorum. Sessizligimi Selen'in guzel etkinligi icin bozmam gerek artik degil mi? 1 gun gec de olsa bu guzel etkinlige katilmadan edemedim. Tarifinde okuyacaginiz gibi hazir malzeme kullanarak da olsa miniklerin severek yiyecegi bir tatli hazirladim. Hazirlik sirasinda sevgili Betul ve Parem'den de yardim aldim. Onlara da burdan tesekkur ediyorum :) Selen'e kolayliklar diliyorum, eminim cok guzel bir etkinlik olacak :) Ha tabi unutmadan minigimin ellerinin fotografini da yayinlayayim.

Yukarida gordugunuz minik eller 3 yasina yeni girmis olan canim yegenim Kaan'a ait. Su an aramizda binlerce kilometre oldugu icin waffle'i birlikte yapamadik ama onun yerine daha once tarifini verdigim lahana koftesini yaparken cektigim fotografini yayinlamak istedim. Tabi bu fotografin bir de hikayesi var. Bu yaz tatilimde canim annem bana sevdigim yemeklerden yapti. Bunlardan biri de lahana koftesi. Bu koftenin hamurunu annem yogururken biz de ablam ve oglusu ile birlikte annemin yanina oturduk. Tabi Kaan'in en sevdigi seylerden biri de hamur yogurmak oldugu icin melul melul anneme bakiyordu. O sirada ablam Kaan'a "anne mi guzel yoksa teyze mi" diye sordu (burdaki teyze ben oluyorum). Kaan da anneme bakip "anneanne guzel" demez mi? Tabi cocuk isi biliyor. Annem de hemen "hadi bakalim teyzesi Kaan'in ellerine yika o da yogursun" dedi. Bizimkinin keyfini gorecektiniz :) Zamane cocuklari cok akilli. Kime, ne zaman ne deyip kendi islerini nasil gordureceklerini cok iyi biliyorlar. Bu satirlari su an okuyamayacak ama ilerde bir gun okuyacak insallah. O yuzden simdiden soyluyorum canim Kaan'im seni cok seviyorum ve cok ozledim.

Malzemeler:

Minik dondurulmus waffle (waffle'in Turkce karsiligi var mi bilmiyorum. O yuzden malesef bu sekilde yazmak zorunda kaldim, ozur diliyorum :( )
Vanilyali dondurma
Cilek, muz ve kivi
Cikolata sos

Tarif gayet basit. Waffle'i tost makinesinde isitiyoruz. Uzerine vanilyali dondurma koyup, minik dogranmis meyveleri diziyoruz. En uste de cikolatali sos dokuyoruz. Zamanim olmadigi icin hazir bir tatli oldu bu defa ama soz bir daha ki sefere waffle'ini kendim yapacagim. Afiyet seker olsun, miniklere saglik ve guc versin.

23 comments:

Anonymous said...

Canım Minik Kuşum, minik ellerle yapılan herşey güzel oluyor değil mi ...

Umarım bu yoğun yılı güzel atlatırsın.. Waffle nefis.. Sonuçta bizde annemizin minik eliyiz değil mi ama :))) Yaşımız ne kadar olsada :))))

yemek said...

Haklısın bu çocuklar bizi sulu götürüp susuz getirir.:)) Ne güzel bir cevap baksana ufaklığa...
Sevgiler canım...

NiNo said...

ayy nasil hummali calisma varrrrrrrrr ellerinize saglik canimcim

Anonymous said...

o mınık ellere can kurban değılmı??

sevgıler
fıdan

Anonymous said...

slm canım....

kaanın elleri değmişya daha bir lezzetli olmuştur...

ellerinize sağlık....
herşey çok güzel...

esra(büyüleyenmutfak) said...

merhaba;

elimi uzatıp alasım geldi

eli değen herkesin ellerine ve emeğine sağlık

sevgiler

serinmavi said...

Kaan'ın ellerine sağlık,köfteye de ne güzel yakışmış :)öpüyorum şeker yanaklarından....

Aybike Ceylan said...

Sevgili Kusum,
Ben o minik elleri yerim, cok seker:)
Sevgilerimi gonderiyorum.

aslı varmış, aslı yokmuş said...

Ellerine sağlık. Çok nefis olmuş. Çocuklar bayılır bu görüntüye. Sevgiler.....

Anonymous said...

ellere bak ne güzel ...maşallah ne güzel şeyler yapmışsınız .elinize saglık..

ebruakin said...

Selam Minik Kuş'cum,
Ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.

Waffle burda da bu isimle anılıyor maalesef. Türkçeleştirlememiş kelimelerden biri şimdilik. Krep ne kadar karşılığıdır bilmiyorum. Bazıları da krep diyor.

Öpüyorum canım.
Sevgiler...

banu kırmızıgül said...

ellerinize sağlık canım. çok guzel görunuyor.
sevgiler..

Unknown said...

Ben özcan ağabeyin sana küstüm.Hep kaan kaan peki biz?Öpüyorum seni

LaMa said...

ama biz kusun ellerini gormek istiyoruz artik...
geri don hadi :)

Unknown said...

Sevgili gurbetteki minik kuş:o) Görüşmeyeli uzun zaman oldu.
Aferin Kağan' a nerden fayda geleceğini biliyor.Eee zamane çocuğu, herşeyi biliyorlar :o) Ellerine sağlık. pratik ve bir okadar da sağlıklı, lezzetli bir tatlı.

bir demet feslegen said...

Waffle nefis görünüyor, hepinizin ellerine sağlık
Sevgiler

Selen said...

Minik kuşum şekerparem,
Kaan'a ve sana katılımınız için çok teşekkürler tatlım. Sessizliğini bozman iyi oldu. Gannene de kavuşuyormuşsun yakında, çok sevindim. Ben de valize girip geleceğim artık ;)

sevdamavisi said...

Çok eğlenceli olmuşa benziyor. canım ellerinize sağlık. sevgiler

Unknown said...

fıstığım ne zaman geleceksin?evine

serinmavi said...

Çookk uzun zaman oldu,nerelerdesin canım?

Selen said...

Kuşuuuuum,
Gene yoksun. Ama sevgim, selamım sana bizzat birinci elden ulaştı sanırım :) Çok öpüyorum. Kolay gelsin bu yoğunluğunun içinde...

Unknown said...

Minik Kus'cum naber:)arayi actik ben hemen kapatmak icin geldim.Operim.

Unknown said...

Kus Hocam wallaha tevafuk denir boylesine.Canim ins.tarif yuzumu kara cikarmaz.Tarif aslen bana ait degil ama yaptigimda guzel olmustu.Texastan bir bacimin tarifi:)

Yogunlugunu anliyorum bende ayni durumdayim.Hatta ben yorumlarimi kapatsammi bile oluyorum bazen.Neyse simdilik boyle duse kalka gidiyoruz bakalim:)

Hadi kolay gelsin.Kumpir konusundan kesin dene derim.Bizim pzar yemegimizdir cogunlukla.Yanina birkola ustune mayonez ketcap off...:)Birde tursu aman haa unutmayalim...