Tuesday, March 25, 2008

Ye #32 Yayla Corbasi


Lama Hocam'in duzenledigi Corba Ye etkinligini duydugumda aklima ilk gelen corba Asuman'in yaptigi kabakli sebzeli corba olmustu. Tamam dedim mutlaka onu pisirmeliyim ama nerdeeee. Minik Kus kendini unutacak nerdeyse etkinligi unutsa ne cikar diyip, Lama Hocam'in da hala gec kalmadiniz diyen yazisini okuyunca dedim Nacizane bir tarif yayinlayayim. Bir de eski corbalarima link vereyim. Zeynep'in de eminim favorilerinden biri olacak yayla corbasi. Zaten etkinlikte bir cok yayla corbasi olacagina (baktim var ama ben sanki eskiden yaziyomus imaji vereyim dedim) eminim :)))) Zeynebimiz'e afiyet seker olsun, Lama Hocama da kolay gelsin.

Yayla corbasini her zaman severek yerim. Pisirirken biraz deli eder beni. Basinda bekleyip karistirmak zorunda oldugum icin o arada baska is yapamiyor olmak biraz gicik etse de sonucu guzel olunca, oh iyi ki yapmisim derim. Gerci en son ne zaman yayla corbasi pisirdim Allah bilir. En kolay corba Salcali Sehriye Corbasi oldugu icin, okuldan gelince corba yapacaksam onu tercih ediyorum. Diger corbalar icin illa bir misafir olmasi lazim evde. Yoksa hic ugrasamam. Neyse yine cok uzattim. Efenim corbanin tarifi asagidadir. Ben yine bir de Salcali Sehriye Corba'ma da bakmadan gecmeyin derim. Hem kolay hem lezzetli :) Tabi bir de Mercimek Corbasi var. Onun tarifi de burada.

Malzemeler:

1 cay bardagi pirinc
1,5 yemek kasigi un
1,5 bardak yogurt
5 bardak su
tuz
2 yemek kasigi sivi yag
kuru nane

Oncelikle un ve yogurdu bir cirpma teli yardimi ile iyice cirpiyoruz. Icine pirinci karistirip suyu ekliyoruz. Yogurtlu karisimi ocaga alip yuksek ile orta sicaklik arasinda kaynayana kadar karistirmaya devam ediyoruz. Corba kaynadiktan sonra pirincler yumusayana kadar (yaklasik 10-15 dakika) pisiriyoruz. En son tuzunu ekliyoruz. Ayri kucuk bir tavada siviyag ile kuru naneyi, nanenin rengi kahverengilesmeye baslayana kadar yakiyoruz. Isterseniz tum naneli sosu corbanin uzerine dokup karistirabilirsiniz ya da servis edeceginiz kaseye/tabaga corbayi koyup uzerine sosunu dokebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dikkat edilmesi gerekenler:

1. Yogurt, un ve su karisimini ocaga almadan once mutlaka iyice cirpin, yoksa unlar topaklanabilir.
2. Corbayi kaynayana kadar karistirmaya devam edin. Eger birakirsaniz yogurt kesilebilir, bu durumda corbanin hem tadi hem de goruntusu degisir.
3. Tuzu en son ekleyin aksi takdirde yine yogurt kesilebilir.
4. Kaynayan corbayi pirincler piserken kisik atese almayin. Bu durumda yine yogurdun kesilmesine neden olabilirsiniz.


14 comments:

Aybike Ceylan said...

Canim Kusum,
Ellerine sgalik, harika bir corba olmus.

Sevgiler ve selamlar.

Aybike Ceylan said...

Canim Kusum,
Ellerine sgalik, harika bir corba olmus.

Sevgiler ve selamlar.

Aybike Ceylan said...

Canim Kusum,
Ellerine sgalik, harika bir corba olmus.

Sevgiler ve selamlar.

Ayse Pamuk said...

ohhh miss gibi ellerine sağlk ne güzel kokuyordur şimdiii

tadınadoyamadım-dilek said...

CANIM
ellerine sağlık
bizim evde en çook sevilen çorbadır

senin çorbada nefisss görünüyor

sevgiyle kal

serapin mutfaginda pisenler said...

Bizim evde herkezin begenerek sevdigidir bu corba,görüntü anlatiyor zaten lezzetini.Ellerien saglik canim.

selamlar.

hayat said...

Merhabalar. Yayla çorbası nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
Sevgiler...

pelince said...

Canım çok güzel bir çorba olmuş,ohh ellerine sağlık.

Sevgiler

Melek* said...

canım ellerine sağlık

Unknown said...

Kus'cum naber?Bir selam ikide kelam edem dedim:)Corba sicacik.Etkinlikde cok guzeldi.

Operim canim.

GANNE said...

Kuşum benim ellerine sağlık. Son anda da olsa yetişmişsin etkinliğe. Ben hiç tahmin etmediğim için yeni farkettim etkinliğe katıldığını. :))))

Ayse Pamuk said...

Güzel kuş:) Nefis olmuş ellerine sağlık bayıla ayıla yerim

Sevil Şahin said...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;10.03.2008--10.04.2008 Tarihleri arasında EN GUZEL PASTA YARIŞMAMIZ VAR http://birdemliksohbet.blogspot.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL PASTA TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "EN GUZEL PASTA YARIŞMASI 1" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......SEVİL

LaMa said...

Facebook status'unu gorunce hemen kostum geldim bloga ama ellerim bombos kaldi :)
merak ettim candy'leri ;)