Monday, September 10, 2007

Dogum Gunu Pastasi (Hayali)

Minik Kus kayboldu gitti diye mesaj gonderen arkadaslarim, iste geldim burdayim. Aslinda hep burdayim ama bu ara sinav aldigim icin ne kendi blogumla ilgilenebiliyorum ne de sizleri ziyaret edip neler yapmissiniz bakamiyorum. Bu Eylul sonuna kadar boyle surecek malesef :( Hem sizlere ben burdayim diyeyim hem de bir pasta macerasi anlatayim istedim, buyrun bakalim...

Simdi hep beraber hayal kuruyoruz. Dogum gunu pastasi icin oncelikle guzel bir pandispanya lazim. Daha onceden denedigimiz, tadindan ve seklinden emin oldugumuz tarifimizi kullanarak hazirliyoruz pandispanyamizi. Guzelce kabarmis, firindan cikinca azicik sonuyor ama olsun, yeterki cokmesin (!).
Bir yandan da guzelce kremamizi hazirliyoruz. Nasil olsun pastamiz? Dogum gunu cocugunun sectigi gibi seftalili :) O zaman daha onceki kremamizdan pisirip, icine bir guzel seftali parcaciklari koyabiliriz, ya da seftaliyi ezip icine karistirabiliriz. Bu defa bir farklilik olsun diyip, ara krema olarak krem santi kullanip ust krema olarak da hazirladigimiz kremayi kullanalim bakalim.

Pandispanyayi guzelce enine ikiye kesiyoruz. Pasta cokmedigi icin korkusuzca bolebilirsiniz, aman ortasi coktu bicakla delmeyeyim , aman kenari coktu dikkatli keseyim diye dusunmenize gerek yok. Daha sonra pandispanyamizi azicik sutle islatalim. Kremsantinin icine kucuk kucuk dogradigimiz seftali ve muzlari ekleyelim. Daha sonra meyveli kremsantiyi kekimizin uzerine kaplayacak kadar hatta biraz da fazlaca kekin uzerine dagitalim.

Ikinci kat keki koyup en uste de seftalili kremamizdan dokelim. Krema kendi akiskan hali ile kenarlardan hafifce aksin ve guzel sekilli bir pastamiz olsun :) Uzerini kremsanti ve marketten aldigimiz degisik sekilli sekerlerle susleyelim.

Nasil ama super degil mi? Peki bu super pastanin neden bir fotografi yok. Hemen cevap vereyim cunku yukarda anlattigim gibi kendi bildigim yontemle degil de blogcu arkadaslardan bazilarinin sayfalarinda dolanarak acaba daha farkli yapabilir miyim diye dusundugum, ve orda gordugum yontemleri kullandigim icin. Kimseyi suclamiyorum sadece kendimi sucluyorum, madem bildigin ve tutturabildigin bir tarifin var neden gider baska tarif denersin ki?

Kissadan hisse:
  1. Eger tadini ve kivamini tutturabildiginiz pasta, kek, pandispanya, krema veya yemek varsa bu pastalari bildiginiz yontem ile yapin. Hele de bu bir dogum gunu pastasi ve o dogum gunu de sevdiginizin dogum gunu ise kesinlikle bildiginizden sasmayin.
  2. Her blogda gordugunuze atlamayin. Bazen insanin elinin sicakligi bile farkli olunca hamur gibi seyleri tutturmak cok zor olur. O nedenle deneme yanilma ile kendi yonteminizi olusturun.
  3. Eger pandispanyaniz coktuyse usenmeyin, sil bastan yeni bir pandispanya hazirlayin. Zira keserken ust katman kirilirsa ya da bir yerinden bicak darbesi alirsa, uzerine doktugunuz kremanin etkisi ile dagilma yasayabilir guzelim pasta haberiniz olsun.
  4. Seker ile susleyecekseniz, kesinlikle ve kesinlikle son anda yapin bu susleme isini. Her ne kadar pastaniz soguk gelse de size, sekerler pek oyle dusunmeyebilir ve hatta kendilerini salip, pastanizin uzerinden akabilirler.
  5. Suslemek icin illa ki krema torbasi alin ve kullanin. Tabi krema veya kremsanti ile suslemeyi dusunuyorsaniz.
  6. Onemli olan tadi diyenlere aldiris etmeyin. Tadi guzel olan ama once gozume hitap etmeyen bir pasta ne kadar ugrasirsaniz ugrasin ne akilda kalir ne kalpte.
  7. Pasta yapmayi kisa zamana sikistirmayin. Vaktiniz ne kadar bolsa o kadar rahat olursunuz ve ters giden seyleri duzeltmek icin vaktiniz olur.
  8. Sinav arasi delikanlilik yapip illa ben pasta yapicam diye tutturmayin. Pasa pasa gidin hazir bir chesecake alin. Ohhh mis gibi :)

Benden bu kadar. Kulaginiza kupe olsun :)

16 comments:

serinmavi said...

Eşine mutlu uzunn yıllar diliyorum.Allah mutluluğunuzu daim etsin...eline sağlık canım,çaba göstermen bile takdireşayan....bazen böyle aksilikler olabiliyor ne yazık ki.....


Bu kadar ara verme,arasıra böyle ''buradayım'' diye ses ver :)


kolaylıklar diliyorum......

Selam ve sevgiler....

Minik Kus said...

Oya, tesekkur ederim guzel dileklerin icin. Hemen bir seyi duzelteyim. Evli degilim ben :) Esin kismini sevdigin ile degistirip guzel dileklerine cani gonulden amin diyorum :)

pervin said...

sevgili minik kuş ara sınavların için başarılar keşke buralarda olsan meyvalı pastanı yapıversem ama hazırını da yediysen afiyet olsun sevgiler..

ayseyaman said...

Ortakcım bu hayali pandispanya tarifi aslında bana yabancı gelmedi. Hepimizin istediği ve sakındığı şeyleri dile getiriş şeklin çok güzel. Pastanın gönlünce olmamasına üzüldüm geçmiş olsun, sağlık olsun diyelim, sevdiğine nice seneler.
Sevgilerle

NiNo said...

cok ara verme canim ondandir bunlar :D nice senelere sevgiler

Calimero Mutfakta said...

minik kusum.. dusunmen bile yeterli.. ki sen ne kadar cok caba sarfetmissin.. opuyorum seni..

Anonymous said...

mınık kusum sınavında basarılar öncelıkle... pastanın ıstedığın gıbı olmamıs olması senı yıldırmasın... olur boyle seyler.. belkı de mutfağa bıraz fazla araverdın ondan olabılır.... arada sırada seslen bıze burdayım dıye:))

sevgıler
fıdan

banu kırmızıgül said...

canım merhaba,
nıce yıllar Allah bır omur boyu sevgı,mutluluk ve saglık versın.
koftelı lahana tarıfını yaptım cok
lezzetlı oldu. sevgıler...

Aybike Ceylan said...

Sevgili Kusum,
Nice yillara, saglikla.
Bosver aksilikleri, herseyde bir hayir vardir de.
Sevgiler.

GANNE said...

Minik Kuşum bu sınav yoğunluğunda emek harcayıp yapman bile güzel bence. Özenle yazdığın kıssadan hisseler hepimize yararlı olacak şeyler. :)
Allah ömür versin, sen Pare'ne daha çok pasta yaparsın. :)
Seni yeni oyuna davet ettim. Eger fırsatın olursa katırısın canım. :)
Opuyorum.

PAPATYA PRENSES said...

Kuşummm süpersin yaa:)
Sınavlarda başarılar :)

Hayırlı ve bereketli ramazanlarrrr

Allah'a emanet ol

yemek said...

Hayırlı ramazanlar canım.
Selamlar Almanya'dan...

Anonymous said...

insan hayal ettikçe yaşarmış eşinle uzun sağlıklı mutlu yıllara sınavda bolllllllll başarı
kocaman sevgilerrr

Minik Kus said...

Pervin;
Cok tesekkur ederim :) Dusunmen bile yeter...

Ortakcim,
Sagolasin. Napalim hep basarili olacak degiliz ya di mi?

Nihan,
Hakli olabilirsin :) Evde annem yapoti yemekleri tabi ben unuttum. Bundan sonra ara vermek yok, Tabi 26 Eylul'den sonra...

Calimero'm,
Tesekkur ederim canim benim :)Sorma epey cabaladim ama iste sonuc bu oldu :)

Fidan,
Sen de haklisin sanirim. Cok tesekkur ederim. Eylul sonrasi burdayim insallah :)

Banu,
Cok tesekkurler. Lahana koftesini denemene ve ustune bir de begenmene inan cok sevindim :)

Aybike,
Cok tesekkur ederim. Ben de aynen kismet diyip avuttum kendimi :)

Gannem,
Hay agzina saglik. Degil mi yani o kadar kalkmis ugrasmisim. Iyi oldu burda anlatmam, basarisizlik hosuma bile gitmeye basladi diyebilirim :)

Lulu Kusum,
Senin de Ramazan'in hayirli mubarek olsun. Sen daha supersin ;)

Lavantin,
Sizlere de hayirli ramazanlar...

Yesim, tesekkur ederim. Esim olmasina daha cok var ama olsun guzel dileklein icin tesekkurler.

Selen said...

Canım benim,
Bence bunca işinin arasında uğraşman yeter. Sevdiğin bay kuş bunun kıymetini bilecektir eminim ki :) Benim de başıma geldi birkaç kez böyle hayal kırıklıkları. Bildiğinden şaşma demişler değil mi... Çok öpüyorum, başarılar
(arada gel dök içini, uzun yaz bana emi :) )

Unknown said...

fıstık pasta güzel olmuştur eminim.merak ettim seni bu hafta göremedim nette.seni çok seviyorum